2024.04.30, Kedd
Közel kétezren tornáztak a Szépkorúak Szerdája szolnoki nyitányán
Kép: info.szolnok.hu

Közel kétezren tornáztak a Szépkorúak Szerdája szolnoki nyitányán

info.szolnok.hu

2024.02.15. 13:11

A szervezők szerint épphogy befértek a mozogni vágyó szeniorok a városi sportcsarnokba szervezett egyedülálló rendezvényre. A Magyar Szabadidősport Szövetség és a Szolnoki Sportcentrum közösen eszelte ki a harmincöt mozgásformát, melyek sorában labdás, ügyességi, koordinációs és reflexfeladatok éppúgy szerepeltek a programban, mint torna, jóga vagy tánc.

Hirdetés

A mozgás életforma, különösen idősebb korban – jelentette ki Szalay Ferenc, a város polgármestere, aki emlékeztetett arra is, hogy már egészen kicsi korban rá kell szoktatni a gyermekeket a mozgásra, Szolnokon ehhez sportiskolák is rendelkezésre állnak, ezekben pedig adott a minőségi sportoktatás - olvasható az info.szolnok.hu-n.

Az esemény megnyitóján részt vett Czene Attila, korábbi olimpia bajnok úszó, a Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke is, aki kitért arra, hogy a rekordszámú látogató miatt Szolnoknál jobb helyet nem is találhattak volna a Szépkorúak Szerdájának első állomására. A rendezvényt a tervek szerint minden vármegyeszékhelyre elviszik majd.

Helyi hírek SzolnokSzépkorúak Szerdájasport