2024.05.27, Hétfő

Jótékonysági koncert a szolnoki Belvárosi templomban

2016.06.08. 12:33

Párját ritkító jótékonysági koncertet rendeztek szombaton este a szolnoki Belvárosi Templomban.

Párját ritkító jótékonysági koncertet rendeztek szombaton este a szolnoki Belvárosi Templomban. Neves művészek adtak koncertet, hogy ezzel segítsék II. János Pál pápa magyarországi látogatása elmékére állított kereszt helyreállítását. A rendezvényen részt vett Dr. Kállai Mária megyei kormánymegbízott is.

Nagy érdeklődés övezte 1991-ben II. János Pál pápa első magyarországi látogatását. A katolikus egyházfőt akkor szolnoki pilóták szállították. A látogatás emlékét egy kereszt is őrzi a szolnoki Kőrösi úti temetőben. Az eltelt évek alatt a keresztet az időjárás megrongálta, ezért a szervezők a látogatás 25. évfordulója alkalmából szeretnék azt helyreállítani. A bevételből és egyéb adományokból újítják föl a talapzatot és cserélik ki a kereszt gerendáit. A tervek szerint a munkálatokkal az augusztus 20-i újraszentelésre készülnek el.

A jótékonysági koncerten felléptek: Lőrincz Judit és Tóth Adrienn énekművészek, Egyházi Géza musical énekes, Szikora Ilona zongoraművész, a szolnoki Légierő Zenekar rézfúvós kvintetje és a Szimfonik Harsona együttes.

forrás: Kormánymegbízotti Kabinet

Galéria

KultúraSzolnok