2024.05.22, Szerda

Kiállítás a Kormányhivatal dolgozóinak munkáiból

2015.12.14. 09:23

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal munkatársai nemcsak a szakmájukban elhivatottak, hanem a munka végeztével egyre többen élnek különféle hobbijuknak szabadidejükben. Többen valamilyen alkotó tevékenységet választottak. A saját készítésű tárgyak pedig nemcsak szépek, de praktikusak is, nem beszélve a természetes alapanyagokról, amit felhasználnak a hobbi-művészek. A tavalyi évhez hasonlóan idén is megrendezte hivatalunk a kollégák alkotásaiból készült kiállítást, amelyet Dr. Kállai Mária kormánymegbízott is megtekintett.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal munkatársai nemcsak a szakmájukban elhivatottak, hanem a munka végeztével egyre többen élnek különféle hobbijuknak szabadidejükben. Többen valamilyen alkotó tevékenységet választottak.

A munkanap végén, illetve a hétvégéken egyesek fényképezőgépet ragadnak, hogy a természet csodáit örökítsék meg az utókor számára, mások horgolótűt és cérnát használnak az alkotásban. Hivatalunk kreatív kormánytisztviselői például kézműves foglalkozásokat tartanak; csoportosan és egyénileg egyaránt. Nem ritka az újrahasznosított tojástartó, a dió, a kávészemek, a műanyag kiskanál vagy a szalvéta sem; alkotó kedvű munkatársaink ezekből a használati tárgyakból is szemet gyönyörködtető dísztárgyakat készítettek.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is megrendeztük a kollégák alkotásaiból készült Kormányhivatali Kiállítást. A kétnapos kiállításon különleges fotósorozat, természeti képek, szobrok, préselt és dekupázs képek, festmények, de kézműves szappan, gobelin, horgolt ruhanemű és saját készítésű könyv is szerepelt a széles repertoárban. A 18 kiállító a megye több járásából és főosztályáról érkezett több száz kisebb nagyobb alkotásával.

A szebbnél szebb tárgyakat, alkotásokat Dr. Kállai Mária kormánymegbízott és Berec Zsolt Miklós, a megyei közgyűlés alelnöke is megtekintette.

(Kormánymegbízotti Kabinet)

Galéria

Helyi hírekkiállításJász-Nagykun-Szolnok KormányhivatalKormányhivatali Kiállítás