2024.03.03, Vasárnap

tiszavirágzás

A tiszavirágzás is bekerült a Hungarikumok Gyűjteményébe

2020.05.22

Aktuális

A látványos rajzása révén közismert kérész, a tiszavirág védett természeti- és tájérték, nem csak hazánkban, de világviszonylatot tekintve is egyedülálló.

Elkezdődött a kérészrajzás a Tisza alsó szakaszán

2018.06.11

A Tiszai Vízi Rendészeti Rendőrkapitányság - a társhatóságokkal együttműködve - a szokásosnál sűrűbb járőrszolgálattal őrködik a kérészek biztonsága felett az idén korábban kezdődő tiszavirágzás idején. A tiszavirág védett rovarfaj, természetvédelmi értéke egyedenként tízezer forint.

Ma este látható Szolnok térségében a tiszavirág főrajzása

2017.06.16

A tiszavirág a Tisza és Szolnok város szimbóluma. Óvjuk és védjük őket, élőhelyeiket, hogy utódaink is csodálhassák a tiszavirágzás látványos és Európában egyedülálló természeti jelenségét!

Előrehozott tiszavirágzás

2018.06.10

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai az idén a megszokottnál jóval korábban, már május utolsó napjaiban megfigyeltek előrajzást a Tisza mentén a Tisza-tótól Tiszakürtig. Ha az időjárás gyökeresen nem változik, a szakemberek szerint egy héten belül várható a főrajzás, a kérészek tömeges násztánca.

Bármikor elkezdődhet a tiszavirágzás

2016.06.06

A Kárpát-medence leglátványosabb kérész rajzását láthatja, akinek lehetősége van megfigyelni a híres tiszavirágzást. Az előző évek tapasztalatai szerint  június 10-20-ig a legvalószínűbb a tiszavirágok megjelenése.​