2024.04.23, Kedd
Elismeréseket adtak át a szociális munka napján
Képek: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal

Elismeréseket adtak át a szociális munka napján

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal

2022.11.13. 10:00

A szociális munka napja alkalomból díjátadó ünnepséget szervezett a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kirendeltsége. Két szakember, Varga Sándorné, az Angolkert Otthon szociális munkatársa és dr. Benéné Kiss Irén Andrea, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Gyermekvédelmi Központ igazgatóhelyettese részesült főigazgatói elismerésben.

Hirdetés

A Megyeháza dísztermében tartott ünnepségen dr. Simon Attila István, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság vezetője köszöntötte a megjelenteket. dr. Simon Attila István hangsúlyozta:

"Egy adott társadalom fejlettségének egyik fokmérője, hogy az állampolgáraira mennyire jellemző a segítőkészség, a helyi közösségek és az állam pedig milyen mértékben képes szociális biztonságot nyújtani a rászorulóknak. Ahol nincs társadalmi szolidaritás, gondoskodás, ott nincs közösség sem, csak embercsoport. Nincs együttélés, csak egymás mellett létezés"

– derült ki a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal honlapjáról.

A megnyitóbeszéd után Kiss Róza, a megyei kirendeltség igazgatója méltatta az ágazatban dolgozók áldozatos munkáját.

 

Képek: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal

A szociális munka napja alkalmából főigazgatói elismerést vehetett át dr. Benéné Kiss Irén Andrea, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Gyermekvédelmi Központ igazgatóhelyettese és Varga Sándorné, az Angolkert Otthon szociális munkatársa. A díjakat a Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központja (MEREK) fogyatékkal élő ellátottjai készítették.

 

 

Az ünnepi rendezvényen a kormányhivatalt dr. Katona Károly főigazgató képviselte. A meghívottak között köszöntötték dr. Hajdú László Lajost, a Hatósági Főosztály Szociális és Gyámügyi Osztályának vezetőjét is.

A díjátadó ünnepséget a lakásotthonokban élő gyermekek és a szociális intézményekben élő ellátottak műsora színesítette.

 

 

Helyi hírek SzolnokelismerésMegyeházaszociális munka napja