2024.03.01, Péntek

napelem

Szolnoki naperőmű került fel egy rangos európai fenntarthatósági toplistára

2024.02.01

Helyi hírek

Az amerikai szaklap európai kiadása a fenntartható megoldásokat szállító cégek (Top Sustainability Solutions Provider in Europe) top10-es listájára választotta a SolServices-t. A fenntarthatósági toplistás elismerést a magyar cég elsősorban annak az újgenerációs környezetbarát napelempark beruházási megközelítéssel érte el, amelyről szakemberekkel és szakmai szervezetekkel összefogva részletes szakmai útmutatót is összeállított.

2024-ben pörögnek fel igazán az áramhálózati fejlesztések - Szolnok és Jászberény is érintett

2023.12.30

Gazdaság

Már idén is számos helyen valósultak meg korszerűsítések a magyarországi villamos energia hálózaton. Jövőre azonban tömegessé válnak az ellátásbiztonságot új alállomások építésével, a meglévők felújításával, bővítésével, távvezetéki fejlesztésekkel megerősítő beruházások. A hazai és uniós forrásokból támogatott projektek további zöldenergia-termelő kapacitások kiegyensúlyozott hálózatba kapcsolását is megalapozzák - írta az Energiaügyi Minisztérium (EM) az MTI-nek csütörtökön eljuttatott közleményében.

Takarékos intézmények - rengeteg energiát spórol a város

2022.06.28

Helyi hírek

SZIVEM, azaz Szolnok Intelligens Városi Energia Modell. Ezen a néven indít 1,2 milliárd forintos energiahatékonysági programot Szolnok város önkormányzata. Az új program nem csupán olcsóbbá teszi üzemeltetést, hanem az intelligens rendszer szabályozza, optimalizálja is az energia felhasználását.

Szolnok megyében is meghosszabbodik a lakossági napelemes pályázat beadási határideje

2021.12.24

Helyi hírek

A felhívást övező fokozott érdeklődésre tekintettel a pályázatok beadására minden szakaszban még közel három héttel tovább lesz lehetőség.

Mától jelentkezhetnek a kivitelezők a háztartások napelemes és fűtési rendszereit támogató pályázatra

2021.10.18

Országos hírek

A program hozzájárul az energiaárak csökkentéséhez, és kiváltja a környezetszennyező fűtési rendszereket megújuló energiaforráson alapuló, korszerű és környezetkímélő fűtési megoldással.

Európai hódításra készül a magyar napelemes tetőcserép

2020.02.21

Aktuális

A Generon szélesebb körű terjesztéséhez egy új divíziót hozott létre a Terrán, melynek vezetője forradalmi változást vár a terméktől.

Két iskola is megújul Túrkevén

2018.08.01

A Kossuth-ban és a Petőfiben napelemeket is felszerelnek többek között.

Hamarosan beköszönt az ultraolcsó napelemek korszaka

2016.10.25

A perovszkit napelemek gyártási költsége ötöde a manapság alkalmazottaknak, a fejlesztői nagyon közel kerültek a tömeggyártáshoz szükséges paraméterekhez.

Egy nap alatt több mint 17 ezer pályázó jelentkezett a Napenergia Plusz Programba

2024.01.17

Országos hírek

A családok ingatlanonként akár 5 millió forint támogatást nyerhetnek el a zöldenergia termelésére és eltárolása alkalmas modern napelemes rendszerek telepítéséhez; a Napenergia Plusz Program újabb szakaszának megnyitását követő első 24 órában több mint 17 ezer előregisztrációs kérelem érkezett be - tájékoztatta az Energiaügyi Minisztérium (EM) kedden az MTI-t.

A napenergia tárolását is támogatja a most induló 75 milliárdos családi program

2023.10.06

Országos hírek

A 75 milliárd forintos keretösszegű pályázatban a családok vissza nem térítendő támogatást kapnak, ami a költségeik 65 százalékát fedezi.

Napelemparkot és autókat kapott a szolnoki Ökumenikus Segélyszervezet

2022.01.17

Helyi hírek

Személygépkocsikat és napelemeket kapott három cégtől az Ökumenikus Segélyszervezet.

Már lehet jelentkezni Jász-Nagykun-Szolnok megyében is a Napelem pályázatra

2021.12.21

Helyi hírek

A felhívás célja, hogy az átlagjövedelem alatt kereső háztartások környezetszennyező fűtési rendszereit megújuló energiaforráson alapuló, modern és környezetkímélő megoldások váltsák ki, ezzel a háztartások olcsó, saját maguk által termelt áramhoz jussanak, megőrizve a rezsicsökkentés eredményeit.

Szeptember 12-éig lehet véleményezni a lakossági napelemes és fűtési rendszer támogatására szóló pályázati tervét

2021.08.30

Országos hírek

A pályázat lenne az első nagyszabású, lakosságnak szóló klímavédelmi pályázat, a számítások szerint mintegy 35 ezer háztartást érintene.

8 iskola kap napelemtelepet Karcag környékén

2018.09.16

Összesen 94 millió forintos projekt indul el.

Féláron kínálják a felszámolás alatt álló szolnoki napelemgyártó gépsorát

2017.01.03

Már csak 320 milliót kér a felszámoló a napelemgyártó Agulhas-Solar Kft. gépsoráért. A március óta felszámolás alatt álló szolnoki cég fő vagyontárgyát első nekifutásra 650 millióra tartotta a Neptunus Felszámoló Kft., de sem ezen, sem a következő menetben (550 milliós áron) nem akadt jelentkező a még mindig újszerű állapotúként hirdetett komplett gépsorra.

Zöld energia hasznosítása a Szolnoki Főiskolán

2016.06.29

Jól vizsgáznak a Szolnoki Főiskolán a napkollektorok és a napelemek.