2024.03.03, Vasárnap

Magyar Honvédség

Adaptive Hussars 2023 - Tiszai átkelést hajtottak végre a katonai konvojok

2023.11.15

Helyi hírek

Katonai konvojok haladtak át a Tiszasüly és Tiszaroff között kialakított alkalmi hídon, miközben a biztosító erők különböző szimulált támadásokat hárítottak el - számolt be a többnemzeti országos hadgyakorlat újabb eseményeiről kedden a honvedelem.hu.

Augusztus végéig várja a jelentkezőket a Magyar Honvédség az Önkéntes Katonai Szolgálatra

2023.08.23

Országos hírek

Augusztus végéig várja a jelentkezőket a Magyar Honvédség az Önkéntes Katonai Szolgálatra (ÖKSZ) - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) az MTI-vel.

Szolnokon is új eszközökkel gazdagodott a honvédség katasztrófavédelmi képessége

2023.04.22

Helyi hírek

A Magyar Honvédség 1,65 milliárd forintból fejlesztette katasztrófavédelmi képességét; a részben európai uniós forrásból megvalósult projektben olyan eszközöket vásároltak, amelyek segítik, hogy a honvédség hatékonyan tudjon részt venni a katasztrófák megelőzésében, a kár elhárításában.

Kiképzési gyakorlatot tartanak a honvédség Gripenjei - Szolnokon is nagyobb hanghatásra kell számítani

2023.02.24

Helyi hírek

Délutáni és éjszakai kiképzési gyakorlatot tartanak a Magyar Honvédség Gripenjei február 23-án és március 2-án - közölte a kecskeméti MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár közösségi oldalán csütörtökön.

Új parancsnoka lesz a szolnoki helikopterbázisnak

2022.09.28

Helyi hírek

Október elsejével személyi változások történnek a bázis, illetve a helyőrség parancsnoki beosztását illetően. Dr. Koller József dandártábornokot az alakulás előtt álló Magyar Honvédség légierő parancsnok-helyettesének, megbízott parancsnokának nevezték ki, helyébe dr. Bali Tamás ezredes, eddigi bázis-parancsnok-helyettes kerül.

Fontos mérföldkő a H145M helikopterflotta teljessé válása

2022.02.01

Helyi hírek

A Zrínyi 2026 program az első harmadánál jár, érkeznek majd a további technikai eszközök.

Nemzetközi különleges műveleti gyakorlat kezdődött Magyarországon

2021.04.20

Aktuális

Szolnokon egy nemzetközi, magyar vezetésű törzset állítanak fel, és onnan vezetik majd a műveleteket. A végrehajtásban a Magyar Honvédség (MH) 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár vállalta a vezető szerepet.

Szeptemberben is sokan jelentkeztek speciális önkéntes tartalékosnak

2020.09.14

Aktuális

A napokban kezdte meg kiképzését a speciális önkéntes tartalékosok második turnusa Jász-Nagykun-Szolnok megyében. A most induló képzést az előző, júliusi etapnál is többen vállalták. A jelentkezőknek a megyei kormányhivatal vezetője köszönetet mondott a beiratkozáson.

Átadták a honvédség új helikoptereit Szolnokon

2019.12.13

Aktuális

Átadták a magyar légierő új helikopterflottájának első négy gépét Szolnokon pénteken.

Pikniket rendeznek szombaton a szolnoki RepTárban

2019.08.29

Aktuális

Drónreptetést, tankbemutatót láthatnak, lézerharcban vehetnek részt és kipróbálhatják egy Mig-29-es repülőgép szimulátorát is azok, akik ellátogatnak szombaton a szolnoki RepTár Piknikre.

Új eszközöket kaptak a honvédségi tűzszerészek

2019.04.25

Aktuális

Új eszközöket, köztük járőrautókat és védőruházatot kaptak a Magyar Honvédség tűzszerészei szerdán Budapesten.

Kiképzési repülések Kecskemét, Szentes és Szolnok légterében

2018.04.26

A Magyar Honvédség légiereje alaprendeltetéséből adódóan, valamint a képességfenntartás érdekében rendszeresen végez kiképzési repüléseket az ország arra kijelölt légtereiben, hogy minden helyzetben képes legyen az ország biztonságának garantálására.

Kétszázötven Suzuki Vitarával modernizálja gépjárműflottáját a Magyar Honvédség

2018.03.26

Új személygépjárműveket állított hadrendbe a Magyar Honvédség.

Megérkeztek a repülőgépek a Helikopterbázisra

2017.03.24

Két korszerű, Zlin Z-242L típusú cseh repülőgépet és JTAC (előretolt repülésirányító) szimulátort adtak át ünnepélyes keretek között pénteken Szolnokon, az Ittebei Kiss József helikopterbázison.

Márciusban érkeznek Szolnokra a Honvédség új repülőgépei

2017.01.14

Kiképző-, felderítő- és futárrepülőgépeket vett a Magyar Honvédség.

Országszerte több mint ezer diák vett részt az őszi haditorna versenyeken

2023.10.25

Országos hírek

Csaknem 260 iskolából összesen 340 csapat, ezernél több diák vett részt az idei Országos Haditorna Verseny őszi vármegyei fordulóin. A legjobbak jövő tavasszal mérhetik össze rátermettségüket és tudásukat az országos döntőben - írta a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság Facebook-oldalán kedden.

Történelmi időutazás Táborfalván: katonai parádéval ünneplik a honvédség születésnapját

2023.08.15

Országos hírek

Idén immáron 8. alkalommal, szeptember 16-17. között rendezik meg Táborfalván a HMFEST Military Fesztivált, ahol a Dél-Angliai „War and Peace Show” mintájára, az idén 175 éves Magyar Honvédség történelmét és hagyományait ismerhetik meg az érdeklődők a különböző programok és látványos bemutatók keretében.

HM: kiképzési repülésen a szolnoki helikopterek

2023.04.11

Helyi hírek

Kiképzési repülésen vesznek részt a Magyar Honvédség szolnoki Kiss József 86. Helikopterdandár helikopterei keddtől április 20-ig - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) hétfőn az MTI-vel.

Légi kutató-mentő gyakorlatot tart a héten a szolnoki helikopterbázis Gyöngyösön

2022.10.24

Helyi hírek

A szolnoki helikopterbázis vasárnaptól péntekig légi kutató-mentő gyakorlatot szervez Gyöngyösön, a pipishegyi repülőtéren - közölte a Honvédelmi Minisztérium az MTI-vel.

Kiképzés miatt megnövekedett hanghatásra kell számítani kedden és szerdán Szolnokon

2022.09.13

Helyi hírek

Kiképzési feladatot hajt végre kedden és szerdán reggel nyolc órától délután négy óráig a Magyar Honvédség 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár Szolnokon.

Megérkezett az utolsó H145M típusú helikopter is Szolnokra

2021.12.05

Helyi hírek

Ünnepélyes keretek között fogadták Szolnokon Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokának részvételével a Dunauwörth-ből érkező huszadik H145M típusú helikoptert.

Oltóbuszokkal is részt vesz a honvédség a védekezésben

2021.03.10

Aktuális

Egy oltóbusszal egy nap százötven embert képesek beoltani a programban részt vevők. Egy oltóbuszon tíz ember dolgozik, köztük orvosok, mentőtisztek, szakasszisztensek, felcserek és adminisztrátorok.

HM: éjszakai kiképzést tartanak a Gripenek

2020.03.23

Országos hírek

Éjszakai kiképzést tartanak a Magyar Honvédség Gripenjei hétfőtől - közölte a Honvédelmi Minisztérium vasárnap az MTI-vel.

Már a szolnoki bázison vannak a honvédség első új helikopterei

2019.11.19

Aktuális

Már a szolnoki helikopterbázison van a Magyar Honvédség első két Airbus H145M típusú helikoptere - mondta Koller József dandártábornok, a bázis parancsnoka kedden az M1 aktuális csatornán.

Szükség van az ország biztonságát garantáló erős, korszerű Magyar Honvédségre

2019.07.06

Aktuális

Benkő Tibor honvédelmi miniszter csütörtökön Szolnokon, a Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési programról tartott tájékoztató előadást.

176 pályamű, 38 oklevél - lezárult a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei rajzpályázat

2018.12.14

Közel egy hónapja hirdette meg rajzpályázatát a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, a megyei Védelmi Bizottság, Szolnok Megyei Jogú Város, a MH 86. Szolnok Helikopter Bázis, a Damjanich János Múzeum és a Szolnoki Magyar Szablyavívó Iskola, melyre összesen 176 pályamű érkezett.

Dinamikusan halad a haderőfejlesztési program végrehajtása

2018.03.29

Dinamikusan halad a Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztés program végrehajtása, történelmi időszak ez a Magyar Honvédség életében - mondta a honvédelmi miniszter csütörtökön Szolnokon, a Visegrad 4Sight 2018 V4-es különleges műveleti gyakorlat sajtónyilvános napján.

Dandárrá alakult a szolnoki különleges rendeltetésű ezred

2017.09.03

Az átszervezés kapcsán a dandár kialakításával a létszám a jelenlegi rendszeresített létszám harmadával bővül, és nem haladja meg az 1500 főt. 

Már Szolnok felett repkednek a honvédség új repülőgépei

2017.03.02

2017. március 2-án megkezdődött a személyzet kiképzése a honvédség új repülőgépeihez az MH. 86. Szolnok Helikopter Bázison.

Terrorelhárítási gyakorlat Szolnokon

2016.10.26

A kiválóan felkészített katonák, rendőrök és terrorelhárítók életszerű helyzeteket leképezve hatékonyan tudnak fellépni az esetleges veszélyekkel és a terroristákkal szemben.