2020.07.10, Péntek

Jászberény

Fehér autóval „vadásznak” a jászberényi gyerekekre?

2017.12.01

Egy ismeretlen férfi fehér BMW-jébe próbált beszállítani két berényi iskolás fiút a napokban. Szerencsére megzavarták a próbálkozó sofőrt, de az esetnek így is óriási visszhangja van a városban és környékén, miután egy aggódó anyuka – figyelmeztető szándékkal – felhívást tett közzé az egyik közösségi oldalon.

Újra pingvint lehet sétáltatni a Jászberényi Állatkertben

2017.11.13

Sétáljon a pingvinekkel minden nap 11 órakor.

Bod Péter Ákos tartott előadást a jászberényi ipari fórumon

2017.10.05

Az elmúlt években a magyar gazdaság ugyan jelentős eredményeket ért el, de a további növekedés korlátokba ütközhet, mert a cégeink többsége nemzetközi összehasonlításban nem elég versenyképes – nyilatkozta Bod Péter Ákos közgazdász professzor, aki az Erste Bank és a Jász-Plasztik közös fórumán tartott előadást.

Leopárdkölykök születtek a Jászberényi Állatkertben

2017.10.02

Az állatok a Banou (jelentése: nő, lány) és a Behrooz (jelentése: boldog) nevet kapták.

Megnyitja kapuit a Jász-Expo

2017.09.08

Szórakoztató családi és egyben gazdasági tájékoztatót, valamint interaktív programokat ígér szeptember 8-10-ig a VII. Jász-Expo & Fesztivál, amely évente kerül megrendezésre a Jászság fővárosában.

Jászberényben találkoztak a méhészek: mézkirálynőt is választottak

2017.08.10

Helyi hírek

Jubileumi rendezvényen népszerűsítették a magyar mézfogyasztást, és felhívták a figyelmet a hazai méhészszakma fontosságára.

Több mint 50 program, csaknem ezer résztvevő a jászberényi Csángó Fesztiválon

2017.08.02

Az augusztus 8. és 13. között zajló fesztiválon komplex képet kaphatnak a résztvevők a csángók népművészetéről, miközben más népek hagyományaiba is betekintést lehet nyerni.

Régiós rendezvény lett a Parti-Túra Szolnoki Szimfonikus Nyár 2017 fesztivál

2017.07.31

A Szolnoki Szimfonikus Zenekar öt helyi koncert mellett Jászberényben, Nyírbátorban, Mezőtúron és Törökszentmiklóson is fellép. 

Mézkirálynőt választanak Jászberényben

2017.07.25

A találkozón lesz a Jászsági Mézlovagrend felavatása és tagjai fogalomtétele.

Átadták a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal két korszerűsített épületét Jászberényben

2017.06.28

Átadták a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal több mint 172 millió forintból korszerűsített két épületét Jászberényben. A Környezeti és energiahatékonysági operatív programban megvalósult beruházások eredményeként az épületek működtetésében éves szinten 4,7 millió forintos megtakarítás várható.

Tovább bővül a megyei kormányhivatal energiatakarékos épületeinek száma

2017.06.23

A megyei kormányhivatal 1,2 milliárd forintos támogatásból a megye 5 településének 10 helyszínén végezhet el energiahatékonysági fejlesztést. Az első két épület korszerűsítése befejeződött, melyeket ünnepség keretében adtak át.

Üzleteket és piacokat látogatnak a héten az adóellenőrök

2017.06.06

Az ellenőrzések során a revizorok az üzletekben illetve a piacokon a számla/nyugtaadási kötelezettség teljesítését, az alkalmazottak foglalkoztatásához kapcsolódó bejelentések szabályszerűségét, a forgalmazott áruk eredetét valamint az online pénztárgépekkel kapcsolatos adókötelezettségeket vizsgálják.

Díjjal ismerték el Jászberény közlekedésbiztonságát

2017.05.17

2017. május 11-én tizenöt települési önkormányzat közül Jászberény közlekedési kultúráját is elismerte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a közlekedési kultúra napján Budapesten, a Művészetek Palotájának Üvegtermében.

Az év boltja verseny különdíjasa a jászberényi Coop Szupermarket

2017.05.04

A napokban hirdették ki Az Év Boltja 2017 verseny győzteseit. Az Élelmiszer szaklap által harmadik alkalommal meghirdetett versenyre ezúttal is rengeteg színvonalas pályázat érkezett.

Zöld komfortszobát kapott a jászberényi kórház belgyógyászata

2017.04.27

A Jászberényi Szent Erzsébet Kórház újabb komfortszobával bővült, ezúttal az OTP Bank Nyrt. anyagi hozzájárulásával. A szállodai szintű, otthonos körülményeket nyújtó szobát április 20-án, csütörtökön adták át a gyógyulni vágyó betegeknek a kórház belgyógyászati osztályán.

Átadták a Jászberényi Járási Ügyészség új székházát

2017.11.20

A jászberényi új épület lehetővé teszi az eddig jellemző magas színvonalú szakmai munka további folytatását.

Egyedülálló honfoglalás kori leletegyüttest mutattak be Jászberényben

2017.10.19

Ehhez hasonló süvegcsúcs eddig még csak egyetlen egy darab került elő a Kárpát-medencében. 

Beérett a homoktövis a Jászságban

2017.10.03

A közfoglalkoztatási program keretében a Jászberény Városi Önkormányzat a Neszűr különböző területein homoktövis ültetvényeket telepített. A növények ebben az évben hozták meg első termésüket.

A folyamatos fejlesztésben rejlik a Szatmári cégcsoport sikerének titka

2017.09.15

Erről Tóth-Kása Attila, a Szatmári Malom Kft. ügyvezető igazgatója tájékoztatta az MTI-t csütörtökön, Jászberényben.

Több szálláshelyre van szükség Jászberényben

2017.08.23

Idén nyáron mindenki számára egyértelművé válhatott, hogy Jászberényben nincs elegendő kereskedelmi szálláshely a rendezvényekre érkező vendégek számára, így a hiány gátat szab a programsorok bővítésének.

Idén Jászberénybe került a Tűzkakas vándorkupája

2017.08.07

Kitekintő

A hétvégén játszották a XXII. Tűzkakas Országos Tűzoltó Strandfoci Bajnokság döntő mérkőzéseit a paksi ürgemezei strandon. A vándorkupát végül a Jászberény Öregfiúk csapata nyerte el.

Új rendőrtisztek Jász-Nagykun-Szolnok megyében

2017.08.01

Aktuális

Öt rendőr hadnagy kezdi meg szolgálatát a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság állományában.

Sikeres évet zárt a Jász Múzeum

2017.07.31

A Jász Múzeum 2016. évi szakmai tevékenységéről szóló beszámolója a július havi önkormányzati ülésen került a testület elé. Az előadó, Hortiné dr. Bathó Edit röviden kiegészítette a tanulmányt, amely során a gyűjteményi tárolás hiányosságaira kért megoldást a várostól.

Elrajtoltak Karcagról a Tour de Hongrie 38. körverseny negyedik szakaszának résztvevői

2017.07.01

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter köszöntötte szombaton a Tour de Hongrie nemzetközi országúti kerékpárverseny negyedik, Karcag és Miskolc közötti 177 kilométeres szakaszának 93 indulóját.

Ma rajtol a Tour de Hongrie, a hétvégén érinti Jász-Nagykun-Szolnok megyét

2017.06.27

A keddi, szombathelyi prológgal megkezdődik a 38. Tour de Hongrie kerékpáros körverseny.

Új Mercedes-Benz márkakereskedés nyílt Jászberényben

2017.06.10

Az 1,5 milliárd forintos beruházással a Kft. 15 új munkahelyet teremtett, az új bemutatóterem és szervizcsarnok több mint 5 ezer négyzetméteren épült fel.

Az Electrolux 20 éve működik Jászberényben, a megye egyik legnagyobb munkaadója

2017.05.23

Az Electrolux által gyártott termékek csaknem 14 százaléka Magyarországon készül, így a hazai gyártás a cégcsoport globális értékesítésében is komoly szerepet játszik - mondta az Electrolux Lehel Kft. vezérigazgatója hétfőn Jászberényben, Niclas Trouvé svéd nagykövet berényi gyárban tett látogatása alkalmából tartott sajtótájékoztatón.

Idő előtt nyújtott kábeltévés szolgáltatást a UPS Jászberényben

2017.05.11

Az NMHH közleménye szerint a cég hatósági jóváhagyás nélkül kezdte meg a Jászberénybe tervezett új kábeltelevíziós szolgáltatását, így a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság nem győződhetett meg arról, hogy a hálózat műszakilag és annak kiépítése jogilag megfelelő, ezért harmincmillió forintos bírsággal sújtotta a UPC Magyarország Kft.-t.

Egymilliárd forintból alakított ki új telephelyet Jászberényben a Káta CNC Kft.

2017.05.03

Több mint egymilliárd forintból, közel 500 millió forintos uniós pályázati támogatással új telephelyet alakított ki a fémmegmunkálással, kötőelem és közúti jármű, valamint járműmotor-alkatrészek gyártásával foglalkozó Káta CNC Kft.

Július legelején tekernek a megyén át a Tour de Hongrie versenyzői

2017.04.21

Hajrájához ért az idei magyar kerékpáros körverseny szervezése, de még sok a teendő az egyre népszerűbb, emiatt népesebb Tour de Hongrie-val.