2019.12.09, Hétfő

Jászberény

Új rendőrtisztek Jász-Nagykun-Szolnok megyében

2017.08.01

Aktuális

Öt rendőr hadnagy kezdi meg szolgálatát a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság állományában.

Sikeres évet zárt a Jász Múzeum

2017.07.31

Aktuális

A Jász Múzeum 2016. évi szakmai tevékenységéről szóló beszámolója a július havi önkormányzati ülésen került a testület elé. Az előadó, Hortiné dr. Bathó Edit röviden kiegészítette a tanulmányt, amely során a gyűjteményi tárolás hiányosságaira kért megoldást a várostól.

Elrajtoltak Karcagról a Tour de Hongrie 38. körverseny negyedik szakaszának résztvevői

2017.07.01

Aktuális

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter köszöntötte szombaton a Tour de Hongrie nemzetközi országúti kerékpárverseny negyedik, Karcag és Miskolc közötti 177 kilométeres szakaszának 93 indulóját.

Ma rajtol a Tour de Hongrie, a hétvégén érinti Jász-Nagykun-Szolnok megyét

2017.06.27

Aktuális

A keddi, szombathelyi prológgal megkezdődik a 38. Tour de Hongrie kerékpáros körverseny.

Új Mercedes-Benz márkakereskedés nyílt Jászberényben

2017.06.10

Aktuális

Az 1,5 milliárd forintos beruházással a Kft. 15 új munkahelyet teremtett, az új bemutatóterem és szervizcsarnok több mint 5 ezer négyzetméteren épült fel.

Az Electrolux 20 éve működik Jászberényben, a megye egyik legnagyobb munkaadója

2017.05.23

Gazdaság

Az Electrolux által gyártott termékek csaknem 14 százaléka Magyarországon készül, így a hazai gyártás a cégcsoport globális értékesítésében is komoly szerepet játszik - mondta az Electrolux Lehel Kft. vezérigazgatója hétfőn Jászberényben, Niclas Trouvé svéd nagykövet berényi gyárban tett látogatása alkalmából tartott sajtótájékoztatón.

Idő előtt nyújtott kábeltévés szolgáltatást a UPS Jászberényben

2017.05.11

Helyi hírek

Az NMHH közleménye szerint a cég hatósági jóváhagyás nélkül kezdte meg a Jászberénybe tervezett új kábeltelevíziós szolgáltatását, így a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság nem győződhetett meg arról, hogy a hálózat műszakilag és annak kiépítése jogilag megfelelő, ezért harmincmillió forintos bírsággal sújtotta a UPC Magyarország Kft.-t.

Egymilliárd forintból alakított ki új telephelyet Jászberényben a Káta CNC Kft.

2017.05.03

Gazdaság

Több mint egymilliárd forintból, közel 500 millió forintos uniós pályázati támogatással új telephelyet alakított ki a fémmegmunkálással, kötőelem és közúti jármű, valamint járműmotor-alkatrészek gyártásával foglalkozó Káta CNC Kft.

Július legelején tekernek a megyén át a Tour de Hongrie versenyzői

2017.04.21

Kitekintő

Hajrájához ért az idei magyar kerékpáros körverseny szervezése, de még sok a teendő az egyre népszerűbb, emiatt népesebb Tour de Hongrie-val.

Tiszavárkonyi és jászberényi diákok képviselik a megyét

2017.04.15

Aktuális

Április 12-én ismét megtelt a Tiszaligeti Turisztikai és Szabadidő Központ, ahol tíz diákcsapat mérte össze katasztrófavédelmi ismereteit, elméleti és gyakorlati szinten.

Négymilliárd forint hitelt venne fel a jászberényi önkormányzat

2017.03.09

Gazdaság

A helyi képviselő-testület szerdai ülésén döntött arról, mely feladatokra mekkora összeget szánnának.

Adománnyal segítették a jászberényi kórház gyermekosztályát

2017.02.20

Helyi hírek

A mindennapi gyógyellátáshoz nélkülözhetetlen eszközöket és játékokat kapott a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház a K&H csoport médiapartnere, az Atmedia jóvoltából. A cég a K&H gyógyvarázs program keretében lepte meg a kórház Csecsemő- és Gyermekosztályát új vérnyomásmérővel, cumisüvegekkel, eldobható- és textilpelenkákkal.

Jász-Nagykun-Szolnok megye két kórházában van látogatási tilalom

2017.02.01

Aktuális

Jász-Nagykun-Szolnok megyében a jászberényi Szent Erzsébet Kórházban és a mezőtúri kórházban van érvényben látogatási tilalom az influenzajárvány miatt.

Jászberényt és Karcagot is érinti az idei Tour de Hongrie

2017.01.20

Kitekintő

Az elmúlt két esztendőhöz hasonlóan idén is Szombathelyről rajtol és Budapesten ér véget a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny. A közel 750 kilométeresre tervezett verseny június 27-én rajtol és július 2-án ér véget.

Jászberényben juthat ki az Eb-re a női utánpótlás röplabda-válogatott

2017.01.13

Kitekintő

A magyarok pénteken a dánok, szombaton a spanyolok, vasárnap pedig a németek ellen játszanak egyformán 17 órás kezdéssel.

Régiós rendezvény lett a Parti-Túra Szolnoki Szimfonikus Nyár 2017 fesztivál

2017.07.31

Aktuális

A Szolnoki Szimfonikus Zenekar öt helyi koncert mellett Jászberényben, Nyírbátorban, Mezőtúron és Törökszentmiklóson is fellép. 

Mézkirálynőt választanak Jászberényben

2017.07.25

Aktuális

A találkozón lesz a Jászsági Mézlovagrend felavatása és tagjai fogalomtétele.

Átadták a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal két korszerűsített épületét Jászberényben

2017.06.28

Aktuális

Átadták a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal több mint 172 millió forintból korszerűsített két épületét Jászberényben. A Környezeti és energiahatékonysági operatív programban megvalósult beruházások eredményeként az épületek működtetésében éves szinten 4,7 millió forintos megtakarítás várható.

Tovább bővül a megyei kormányhivatal energiatakarékos épületeinek száma

2017.06.23

Aktuális

A megyei kormányhivatal 1,2 milliárd forintos támogatásból a megye 5 településének 10 helyszínén végezhet el energiahatékonysági fejlesztést. Az első két épület korszerűsítése befejeződött, melyeket ünnepség keretében adtak át.

Üzleteket és piacokat látogatnak a héten az adóellenőrök

2017.06.06

Aktuális

Az ellenőrzések során a revizorok az üzletekben illetve a piacokon a számla/nyugtaadási kötelezettség teljesítését, az alkalmazottak foglalkoztatásához kapcsolódó bejelentések szabályszerűségét, a forgalmazott áruk eredetét valamint az online pénztárgépekkel kapcsolatos adókötelezettségeket vizsgálják.

Díjjal ismerték el Jászberény közlekedésbiztonságát

2017.05.17

Aktuális

2017. május 11-én tizenöt települési önkormányzat közül Jászberény közlekedési kultúráját is elismerte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a közlekedési kultúra napján Budapesten, a Művészetek Palotájának Üvegtermében.

Az év boltja verseny különdíjasa a jászberényi Coop Szupermarket

2017.05.04

Helyi hírek

A napokban hirdették ki Az Év Boltja 2017 verseny győzteseit. Az Élelmiszer szaklap által harmadik alkalommal meghirdetett versenyre ezúttal is rengeteg színvonalas pályázat érkezett.

Zöld komfortszobát kapott a jászberényi kórház belgyógyászata

2017.04.27

Aktuális

A Jászberényi Szent Erzsébet Kórház újabb komfortszobával bővült, ezúttal az OTP Bank Nyrt. anyagi hozzájárulásával. A szállodai szintű, otthonos körülményeket nyújtó szobát április 20-án, csütörtökön adták át a gyógyulni vágyó betegeknek a kórház belgyógyászati osztályán.

Jászberényben zajlik az I. Jászsági gazdasági és fejlesztési konferencia

2017.04.21

Gazdaság

Célja egy hagyományteremtő fórum létrehozása, mely közös gondolkodással és információcserével segíti az országosan is jelentős gazdasági potenciált képviselő Jászság további sikeres fejlődését. 

Csurgó Lajos kapta Jászberény Rendészeti díját

2017.04.05

Aktuális

Idén a Jászberényi Rendőrkapitányság bűnügyi vezetője vehette át a díjat.

Március hónap műtárgya Szikra Galériában: Bakky Sándor Arácsi part

2017.02.27

Kultúra

A festményt március 7-én, kedden 17:00 órakor mutatja be Farkas-Gattyán Adrienn Zóra művészettörténész.

Átadták az Electrolux megújult szerszám- és célgépüzemét

2017.02.17

Gazdaság

Ünnepélyes keretek között átadták Jászberényben az Electrolux Lehel Kft. több mint 240 millió forintból megújult szerszám- és célgépüzemét.

Mintegy 2,8 milliárd forintos beruházást valósít meg kormánytámogatással a Jász-Plasztik Kft.

2017.01.24

Gazdaság

Varga Mihály reményét fejezte ki, hogy a beruházás a Jászságnak, a megyének és a térségnek további gazdasági lendületet fog adni.

Ezúttal Jászberénybe érkezik az információs nap

2017.01.18

Aktuális

A rendezvény lehetőséget teremt a megyei mikro-, kis- és középvállalkozásoknak arra, hogy elsajátítsák a naprakész üzleti infokommunikációs technológiákat, megismerkedhessenek a munkájukhoz szükséges informatikai eszközökkel, amelyekkel felzárkózhatnak az elektronikus gazdaságba.

Újabb madárinfluenza megbetegedések, egyik helyszín a Jászberényi Állatkert

2017.01.12

Aktuális

Fogságban tartott madaraknál mutatta ki a madárinfluenza vírusát Budapesten és Jászberényben a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal laboratóriuma.