2020.05.29, Péntek

Kitekintő

Halőri és halászati őri tanfolyamra és vizsgára lehet jelentkezni

2017.02.14

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Szolnoki Járási Hivatal Agrárügyi Főosztály Földművelésügyi Osztálya márciusban tanfolyamot szervez halászati őrök és társadalmi halőrök számára.

A karcagi Gólyafészek Otthont támogatja a Megyebál

2017.01.26

Idén jubileumához érkezik a Megyebál, huszonötödik alkalommal nyílik meg a Megyeháza díszterme február 4-én szombaton.

A Szent István Király Múzeum gyűjteményéből válogattak Szolnoknak

2017.01.17

A székesfehérvári Szent István Király Múzeum gyűjteményéből nyílik kiállítás csütörtökön Szolnokon, az ottani közönség ötven ritkán látott művet tekinthet meg. A kiállítás március 19-ig tekinthető meg Szolnokon.

Jászberényben juthat ki az Eb-re a női utánpótlás röplabda-válogatott

2017.01.13

A magyarok pénteken a dánok, szombaton a spanyolok, vasárnap pedig a németek ellen játszanak egyformán 17 órás kezdéssel.

Barista tanfolyam indul Szolnokon

2017.01.10

A tanfolyam során megismerhetik a kávékészítés lényeges folyamatait, amik szükségesek ahhoz, hogy a legjobb minőségű espressoval szolgálhassák ki vendégeiket, és mindehhez csupán 6 hét szükséges, hogy ügyes baristává válhassanak.

Vasárnap helyi termékek vására lesz az Agórában

2017.01.04

Január 8-án, vasárnap 8-14 óráig helyi és térségi termelők, kézművesek várják saját termékeikkel a vásárlókat, és ezzel a rendezvénnyel veszi kezdetét a Kultúrális Központ által szervezett adománygyűjtés is.

Búvárkarácsony és Mikulás Kupa Martfűn

2016.12.01

A sokéves hagyományt folytatva idén is megrendezik a Búvárkarácsonyt, valamint a Vízilabda Utánpótlás Mikulás Kupát a Martfű Termál Spa-ban.

Érkezik a Coop Mikulás Vonat

2016.11.29

Idén tizedik alkalommal közlekedik Szolnok városában a Coop Mikulás Vonat, amely december 5-én és 6-én járja a várost. S bár hó valószínűleg nem lesz, de a Mikulás és angyalkái két napig várják a gyermekeket a Kossuth téren, s természetesen az ajándék sem marad el.

Önálló cipősdoboz akciót szervez a Szigligeti Színház

2016.11.22

A szolnoki Szigligeti Színház Társulata úgy döntött, hogy az idén először, nem az országos Cipősdoboz akcióhoz csatlakozik, hanem szolnoki rászoruló gyermekeknek készítik el a gondosan összeválogatott, szépen csomagolt kis cipősdobozokat.

Tudományos konferenciát szervez az Egyetem

2016.11.10

Cél a bemutatkozás, a kapcsolatok szélesítése, a duális partnerek felkeresése.

Az Emigráns iratokkal bővített tárlat Szolnokra is ellátogat majd

2016.11.07

A február 28-ig ingyenesen, de előzetes regisztrációval látogatható tárlat az Országos Levéltárban, a Nyitott levéltárak 2016 programsorozat része. A kiállítás márciusban vándorútra indul, érinti a projektben részt vevő további hat tagintézményt, köztük Szolnokot is.

Ezerötszáz fogyasztónál nincs áram Székesfehérváron

2016.11.02

Ezerötszáz fogyasztónál nincs áram Székesfehérváron, mert egy szerda délutáni baleset következtében ki kell cserélni egy villanyoszlopot - közölte a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Városházi Esték Törökszentmiklóson

2016.10.26

A Városházi Esték sorozat november 4-én 18 órakor jelentkezik ismét, melynek témája 1956 emlékezete.

Kétsebességes Európa jöhet - brüsszeli sajtószemináriumon jártunk

2016.10.20

A gazdasági és társadalmi válsághelyzet a külső támadásokkal kombinálva az unióban törésvonalak megjelenéséhez vezetett, s világos, hogy nagy fordulat előtt állunk. Az Európai Parlament képviselői kétnapos szemináriumon tájékoztatták a nemzetközi sajtót a lehetséges kiutakról, megoldási javaslatokról.

A jegyzőknél vagy a katasztrófavédelemnél indítható a bírságmentes kútlegalizálás

2016.10.07

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által kezdeményezett, nyáron életbe lépett törvénymódosítás lehetővé teszi, hogy bírság megfizetése nélkül kaphassanak fennmaradási engedélyt a 2016. június 4. előtt engedély nélkül létesített kutak.

Víz világnapi fotóposzter-pályázat

2017.02.01

Az idén centenáriumát ünneplő Magyar Hidrológiai Társaság Borsodi Területi Szervezete és a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Kara immár 11. alkalommal írja ki víz világnapi fotóposzter-pályázatát a víz ezernyi arcának bemutatására, amelyre általános és középiskolások, főiskolai és egyetemi hallgatók, fiatal és idősebb szakemberek egyaránt nevezhetnek. A szervezők az alkotásokat március 10-ig várják.

Jászberényt és Karcagot is érinti az idei Tour de Hongrie

2017.01.20

Az elmúlt két esztendőhöz hasonlóan idén is Szombathelyről rajtol és Budapesten ér véget a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny. A közel 750 kilométeresre tervezett verseny június 27-én rajtol és július 2-án ér véget.

Két bontó mintacsarnok épül Szolnokon

2017.01.16

Több mint 914 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az Optisol konzorcium az elöregedett, 3,5 tonnát meghaladó, közúti haszon és tehergépjárművek előbontására, más néven fenntartható kezelési folyamatának kidolgozására.

A Ripost riportja szerint az LMP-s Hadházy antikorrupciós tevékenysége csak álca

2017.01.10

A Ripost szerint a nagy földszerző akciók részese Hadházy édesanyja is, aki a már meglévő több mint 40 hektárja mellé legutóbb Sárpilisen és Várdombon újabb több mint 150 hektárra vetett szemet egy 30 milliós licit keretében. A lap szerint a kisemmizett helybéliek biztosak abban, hogy az ifjabb Hadházy azért „menekült” a korrupcióellenes szólamok mögé, hogy saját családja immár büntetőjogi következményekkel fenyegető, a magyar termőföldet egy német báró kezére játszó, nagyüzemben folytatott korrupciós tevékenységéről elterelje a figyelmet.

Tajvan szigete egy csésze teán keresztül

2017.01.04

Tajvan történelmét, kultúráját, valamint a sziget teafajtáit, fogyasztásának eszközeit és kereskedelmi jelentőségét mutatja be a szolnoki Damjanich János Múzeumban január 27-én nyíló és három hónapig látogatható nemzetközi kiállítás. A Formosa aranykincse: Tajvan szigete egy csésze teán keresztül című tárlat bemutatóját színes programsorozat kíséri.

Új kiadvány és kisfilm népszerűsíti Szolnokot

2016.12.02

A gyönyörű kiadvány a Magyarország kincsestára sorozatban jelent meg. A Szolnok a Tisza Fővárosa címet viselő kiadvány csodálatos fotók és ismert emberek gondolatainak segítségével mutatja be a Tisza-parti megyeszékhelyet.

Biztonságban az ünnepek alatt

2016.11.29

Jász-Nagykun-Szolnok megyében a rendőrök kiemelt figyelmet fordítanak a biztonságra a karácsonyi készülődés és az ünnepek alatt is.

Törökszentmiklóson megünneplik a város védőszentjét

2016.11.24

Közös Mikulásvárással és a hagyományok felidézésével ünneplik meg december 3-án szombaton 13 órától, a Kossuth téren a Város Napját, Myrai Szent Miklós, a város védőszentjének ünnepét.

Szolnokon ünnepelt a csokoládé szakma

2016.11.14

Több mint ötezren látogattak el az V. Szolnoki Országos Csokoládéfesztiválra, ahol a kézműves csokoládékészítő szakma legjobbjai mutatták be tudásukat, kreativitásukat, termékeiket. 

Háromnapos csokimámor az Agórában

2016.11.08

Mutatjuk a hétvégi részletes programot.

Újra Székesfehérváron rendez profi bokszgálát a Félix Promotion

2016.11.07

Tizennégy év szünet után, november 12-én újra Székesfehérváron rendez profi bokszgálát a Félix Promotion.

Több mint egymilliárdból lehet ökoturisztikai paradicsom a Tiszakécskei Holt-Tisza

2016.10.27

Mederkotrás, partrendezés, tanösvények építése, madármegfigyelő állomás, kilátóhely és csónaktúra-ösvény is szerepel a tervek között.

Lomtalanítás Martfűn

2016.10.25

A novemberi akció során lehetősége lesz Martfű város valamennyi ingatlan tulajdonosának, hogy a háztartásában keletkező lomokat, selejtezésre került használhatatlan bútorokat (szék, ágy, szekrény stb.) ingyenesen elszállíttathassa.

TEK-es gyakorlat lesz Szolnok utcáin

2016.10.20

A gyakorlat célja, bemutatni a TEK és az MH közötti együttműködést, a különböző vészhelyzetek (terrorfenyegetettség) koordinált elhárítása és az azokra való reagálás során.

Sokak megmozgatására készülnek Szolnokon

2016.10.07

Az október 16-i rendezvényen a 0-100 éves korosztály számára biztosítják a programokat.