2019.06.19, Szerda

Kitekintő

Barista tanfolyam indul Szolnokon

2017.01.10

A tanfolyam során megismerhetik a kávékészítés lényeges folyamatait, amik szükségesek ahhoz, hogy a legjobb minőségű espressoval szolgálhassák ki vendégeiket, és mindehhez csupán 6 hét szükséges, hogy ügyes baristává válhassanak.

Vasárnap helyi termékek vására lesz az Agórában

2017.01.04

Január 8-án, vasárnap 8-14 óráig helyi és térségi termelők, kézművesek várják saját termékeikkel a vásárlókat, és ezzel a rendezvénnyel veszi kezdetét a Kultúrális Központ által szervezett adománygyűjtés is.

Búvárkarácsony és Mikulás Kupa Martfűn

2016.12.01

A sokéves hagyományt folytatva idén is megrendezik a Búvárkarácsonyt, valamint a Vízilabda Utánpótlás Mikulás Kupát a Martfű Termál Spa-ban.

Érkezik a Coop Mikulás Vonat

2016.11.29

Idén tizedik alkalommal közlekedik Szolnok városában a Coop Mikulás Vonat, amely december 5-én és 6-én járja a várost. S bár hó valószínűleg nem lesz, de a Mikulás és angyalkái két napig várják a gyermekeket a Kossuth téren, s természetesen az ajándék sem marad el.

Önálló cipősdoboz akciót szervez a Szigligeti Színház

2016.11.22

A szolnoki Szigligeti Színház Társulata úgy döntött, hogy az idén először, nem az országos Cipősdoboz akcióhoz csatlakozik, hanem szolnoki rászoruló gyermekeknek készítik el a gondosan összeválogatott, szépen csomagolt kis cipősdobozokat.

Tudományos konferenciát szervez az Egyetem

2016.11.10

Cél a bemutatkozás, a kapcsolatok szélesítése, a duális partnerek felkeresése.

Az Emigráns iratokkal bővített tárlat Szolnokra is ellátogat majd

2016.11.07

A február 28-ig ingyenesen, de előzetes regisztrációval látogatható tárlat az Országos Levéltárban, a Nyitott levéltárak 2016 programsorozat része. A kiállítás márciusban vándorútra indul, érinti a projektben részt vevő további hat tagintézményt, köztük Szolnokot is.

Ezerötszáz fogyasztónál nincs áram Székesfehérváron

2016.11.02

Ezerötszáz fogyasztónál nincs áram Székesfehérváron, mert egy szerda délutáni baleset következtében ki kell cserélni egy villanyoszlopot - közölte a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Városházi Esték Törökszentmiklóson

2016.10.26

A Városházi Esték sorozat november 4-én 18 órakor jelentkezik ismét, melynek témája 1956 emlékezete.

Kétsebességes Európa jöhet - brüsszeli sajtószemináriumon jártunk

2016.10.20

A gazdasági és társadalmi válsághelyzet a külső támadásokkal kombinálva az unióban törésvonalak megjelenéséhez vezetett, s világos, hogy nagy fordulat előtt állunk. Az Európai Parlament képviselői kétnapos szemináriumon tájékoztatták a nemzetközi sajtót a lehetséges kiutakról, megoldási javaslatokról.

A jegyzőknél vagy a katasztrófavédelemnél indítható a bírságmentes kútlegalizálás

2016.10.07

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által kezdeményezett, nyáron életbe lépett törvénymódosítás lehetővé teszi, hogy bírság megfizetése nélkül kaphassanak fennmaradási engedélyt a 2016. június 4. előtt engedély nélkül létesített kutak.

Minden készen áll az emelt egészségügyi bérek utalására

2016.09.28

A szakorvosok és szakgyógyszerészek alapbére két ütemben, a szakdolgozóké pedig négy ütemben emelkedik szeptember 1-jétől.

Szombaton indul a rókák veszettség elleni vakcinázása

2016.09.27

2016. október 1. és 15. között zajlik hazánkban a rókák őszi veszettség elleni orális vakcinázása. Az érintett térségekben a vakcinázás kezdetétől számított huszonegy napig az illetékes járási főállatorvos ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendel el.

Ez az este garantáltan emlékezetes lesz

2016.09.19

Szeptember 30-án, a hónap utolsó péntekén Kutatók Éjszakája az Egyetem Gazdálkodási Karán, ahol rengeteg izgalmas és érdekes programmal várják a kicsiket és nagyokat egyaránt.

Harminc Tisza-menti vízitúra-megállóhely korszerűsítéséről döntöttek

2016.09.12

A Felső- és az Alsó-Tisza vízitúra-útvonalán a közeljövőben 800 millió forint jut a fejlesztésre, az egységes szolgáltatási csomag kialakítására.

Tajvan szigete egy csésze teán keresztül

2017.01.04

Tajvan történelmét, kultúráját, valamint a sziget teafajtáit, fogyasztásának eszközeit és kereskedelmi jelentőségét mutatja be a szolnoki Damjanich János Múzeumban január 27-én nyíló és három hónapig látogatható nemzetközi kiállítás. A Formosa aranykincse: Tajvan szigete egy csésze teán keresztül című tárlat bemutatóját színes programsorozat kíséri.

Új kiadvány és kisfilm népszerűsíti Szolnokot

2016.12.02

A gyönyörű kiadvány a Magyarország kincsestára sorozatban jelent meg. A Szolnok a Tisza Fővárosa címet viselő kiadvány csodálatos fotók és ismert emberek gondolatainak segítségével mutatja be a Tisza-parti megyeszékhelyet.

Biztonságban az ünnepek alatt

2016.11.29

Jász-Nagykun-Szolnok megyében a rendőrök kiemelt figyelmet fordítanak a biztonságra a karácsonyi készülődés és az ünnepek alatt is.

Törökszentmiklóson megünneplik a város védőszentjét

2016.11.24

Közös Mikulásvárással és a hagyományok felidézésével ünneplik meg december 3-án szombaton 13 órától, a Kossuth téren a Város Napját, Myrai Szent Miklós, a város védőszentjének ünnepét.

Szolnokon ünnepelt a csokoládé szakma

2016.11.14

Több mint ötezren látogattak el az V. Szolnoki Országos Csokoládéfesztiválra, ahol a kézműves csokoládékészítő szakma legjobbjai mutatták be tudásukat, kreativitásukat, termékeiket. 

Háromnapos csokimámor az Agórában

2016.11.08

Mutatjuk a hétvégi részletes programot.

Újra Székesfehérváron rendez profi bokszgálát a Félix Promotion

2016.11.07

Tizennégy év szünet után, november 12-én újra Székesfehérváron rendez profi bokszgálát a Félix Promotion.

Több mint egymilliárdból lehet ökoturisztikai paradicsom a Tiszakécskei Holt-Tisza

2016.10.27

Mederkotrás, partrendezés, tanösvények építése, madármegfigyelő állomás, kilátóhely és csónaktúra-ösvény is szerepel a tervek között.

Lomtalanítás Martfűn

2016.10.25

A novemberi akció során lehetősége lesz Martfű város valamennyi ingatlan tulajdonosának, hogy a háztartásában keletkező lomokat, selejtezésre került használhatatlan bútorokat (szék, ágy, szekrény stb.) ingyenesen elszállíttathassa.

TEK-es gyakorlat lesz Szolnok utcáin

2016.10.20

A gyakorlat célja, bemutatni a TEK és az MH közötti együttműködést, a különböző vészhelyzetek (terrorfenyegetettség) koordinált elhárítása és az azokra való reagálás során.

Sokak megmozgatására készülnek Szolnokon

2016.10.07

Az október 16-i rendezvényen a 0-100 éves korosztály számára biztosítják a programokat.

A változáskezelés és az innováció lesz a fő témája az idei Gazdasági Fórumnak

2016.09.28

Október 12-én immáron 10. alkalommal kerül megrendezésre a szolnoki régió kiemelkedő gazdasági eseménye, a Szolnoki Gazdasági Fórum. A szervezője az idén 25 éves fennállását ünneplő BI-KA Logisztika Kft lesz.

Az igazi tisztviselő - ünnepi nyitórendezvény az állami tisztviselők képzési programjában

2016.09.25

Az állami tisztviselők új képzési programjának és a közszolgálati továbbképzési rendszer megújításának bázisintézménye a Nemzeti Közszolgálati Egyetem. Ez Európai Unió támogatásával megvalósuló projekt nyitórendezvényét a Parlament Felsőházi termében rendezte meg az egyetem, amelyen együttműködő partnerként részt vettek a megyei kormányhivatalok is. A konferencián Dr. Kállai Mária megyei kormánymegbízott is köszöntőt mondott.

A focit ünneplik jövő héten Törökszentmiklóson

2016.09.16

A Magyar Labdarúgó Szövetség Országos pályaépítési programjának keretében nyert az önkormányzat közel 23 millió Ft támogatást a 20X40 m-es műfüves focipálya megvalósításához. 

A hétvégén a Tiszaliget bográcsaiban rotyog a magyar gulyás

2016.09.07

Már csütörtökön szolnoki motorosok viszik a Gulyásfesztivál hírét, a pénteki Ország gulyását gyermekek javára főzik, szombaton Karcag városa lesz a díszvendég, majd megválasztják Magyarország Gulyáskirályát. Vasárnap családi nappal zárul a rendezvény.