2018.07.19, Csütörtök

Aktuális

Óvatosan a tűzzel!

2016.10.28

Mindenszentek idején és az azt követő Halottak napján általános szokás, hogy gyertyát gyújtunk azokért, akik már nem lehetnek velünk. Sokan nemcsak a temetőkben, hanem otthon is gyertyagyújtással emlékeznek meg, emellett egyre jobban terjed a halloweeni töklámpás készítése is. Sajnos nem telik el év anélkül, hogy a tűzoltókat ne riasztanák temetőtüzekhez, vagy olyan lakástűzhöz, amelyet kegyeleti gyertya okozott.

Állami kitüntetetteket köszöntöttek a megyeházán

2016.10.27

Néhány éve született döntés arról, hogy a város és a megye állami és megyei díjazottjait közös ünnepségen is köszönti a kormányhivatal, a megye és a város vezetése.

Hungarikumokat népszerűsítik iskolásokkal

2016.10.26

Kutassuk Közös Kincseinket! címmel hirdet vetélkedőt a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat a megye általános- és középiskolás diákjai számára. A verseny indításával kapcsolatban tartott ma sajtótájékoztatót a Megyeházán Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke, Szabó Róza, az Oktatási Hivatal Szolnoki Pedagógiai Oktatási Központjának főosztályvezetője és Rózsa Lajos, a Megyei Értéktár Bizottság elnöke. 

Terrorelhárítási gyakorlat Szolnokon

2016.10.26

A kiválóan felkészített katonák, rendőrök és terrorelhárítók életszerű helyzeteket leképezve hatékonyan tudnak fellépni az esetleges veszélyekkel és a terroristákkal szemben.

Mindenszentek és Halottak Napi megemlékezéssel kapcsolatos tudnivalók

2016.10.25

Megerősített szolgálatot teljesítenek a rendőrök, közterület-felügyelők, polgárőrök, településőrök, változik az autóbusz menetrend, valamint a temető nyitvatartási és temetési rendje is Szolnokon.

Sportpályát avattak Tiszafüreden

2016.10.24

A sport becsületre, tisztességre, pontosságra nevel. Megtanít küzdeni az álmainkért – mondta Fazekas Sándor Tiszafüreden, a város új műfüves labdarúgópályájának átadó ünnepségén.

Elismerések Jász-Nagykun-Szolnok megyében

2016.10.23

Az 1956-os Forradalom és Szabadságharc 60. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen több elismerést is átadtak.

Figyelem, október 31. után büntetnek!

2016.10.22

Október 31-én lejár az előző félévben kiadott diákigazolvány-matrica, ezért a MÁV-Start arra figyelmezteti a diákokat, hogy időben gondoskodjanak diákigazolványuk érvényesítéséről.

Az óvoda a hazai nevelés legkiegyensúlyozottabb területe

2016.10.21

A Kisgyermekkori nevelés támogatása elnevezésű, több mint 1,260 milliárd forintos kiemelt uniós projekt nyitókonferenciáját rendezték tegnap Szolnokon.

Kerékpáros túra lesz a hétvégén

2016.10.20

A Kerékpárosok Napján kerül ismét megrendezésre Szolnok természeti útjain a belvárosban, a Széchenyi Parkerdőbe és az Alcsi Holt Tisza körül.

Megkezdődött a megyei oktatók felkészítése a Határvadász-képzésre

2016.10.19

Megkezdődött a határvadász-képzésben résztvevő Baranya, Somogy, Tolna, Jász-Nagykun-Szolnok és Csongrád megyei oktatók felkészítése hétfőn Pécsett.

Szakmák Világa címmel Pályaválasztási Kiállítás nyílt Szolnokon

2016.10.19

Az élet nagy döntései közül talán a legelső minden ember életében, hogy milyen pályát válasszon, melyik iskolában tanuljon tovább. A döntés meghatározó, éppen ezért nagy körültekintés igényel, ebben segít a továbbtanulás előtt álló diákoknak a „Szakmák Világa” Pályaválasztási Kiállítás és Szakmai Napok.

Közösség - Ifjúság - Esélyteremtés szakmaközi fórum Törökszentmiklóson

2016.10.18

Október 20-án ér Törökszentmiklósra a soron következő rendezvény, a Székács Elemér Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola várja az érdeklődőket 13.30-tól.

Egy nap az egészségért

2016.10.17

Idén is nagy sikerrel zárult a Családi Egészségnap Szolnokon, az egészséges életmód híveit és a mozgás szerelmeseit a Tiszavirág Arénába várták vasárnap egész nap.

Gyere be egy rövid időre, és távozz újraélesztőként!

2016.10.15

Több, mint 22 ezer embert menthetnénk meg évente, ha tudnánk az újraélesztés alapszabályait. Vasárnap országszerte gyorstanfolyamokat tartanak a helyzet javításáért.

Beindul a víziturizmus infrastruktúrájának fejlesztése

2016.10.27

A kormány és a Magyar Kajak-Kenu Szövetség közös, 14 milliárd forintos programot indít a vízi szabadidősport fejlesztése érdekében. Az infrastruktúra mellett a vízi táborozás és a marketing javítása is a terv részét képezik.

Semmiképp ne költse el a visszakapott pénzt

2016.10.27

A TIGÁZ-tól a FŐGÁZ-hoz érkezett fogyasztók közel fele havonta közel azonos összeget fizet a földgázért, mert a kiegyenlített részszámlázást választotta.

Értesítés fúrási munkálatokról

2016.10.26

Szolnok város belterületén, a Prizma és a Gyökér utak környékén az O&GD Central Kft. a Szolnoki Bányafelügyelet engedélyével kutatófúrást végez.

Elbontották a szolnoki Felszabadulási emlékművet

2016.10.25

A megyeszékhely önkormányzatának közgyűlése úgy döntött, hogy az 1970-ben a Tiszaliget bejáratánál felállított felszabadulási emlékművet eltávolítják.

Sikeres a szolnoki állatorvosi ügyelet

2016.10.24

Már tíz hónapja működik a város Önkormányzata által támogatott rendszer.

Erdőismereti vetélkedőre lehet jelentkezni középiskolásoknak

2016.10.24

Háromfős csapatokat kell alkotni, akiknek 6 héten át az interneten feladatokat kell megoldaniuk, majd a tél derekán terepen is összemérhetik tudásukat. A sikeres csapatok nyereményei Mountex utalványok, valamint magazin-előfizetések lesznek.

A szakemberek munkájának fontosságáról

2016.10.23

Jász-Nagykun-Szolnok megyében a feldolgozóipar adja a megye összteljesítményének 60 százalékát, így kiemelten fontos a megfelelő munkaerő biztosítása.

Kezdetben sok esőre, majd mind több napsütésre lehet számítani a hétvégén

2016.10.21

A leghidegebb órákban fagypont alatti hőmérsékletre is készülni kell. Október 23-án hajnalban mínusz 3 fok is lehet, de napközben többórás napsütés várható.

Kamionnal ütközött egy autó Szolnoknál, a sofőr meghalt

2016.10.20

Nyerges vontatóval ütközött egy személygépkocsi a 4-es főúton Szolnok külterületén, az autó vezetője a helyszínen meghalt.

Színpadi előadás során ismerkedhetnek diákok a forradalmi eseményekkel

2016.10.20

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából szervezett szolnoki megemlékezéssorozat részeként összesen 5 alkalommal mutatja be a Szolnoki Szigligeti Színház Kiss József: Az angyalok nem sírnak című előadást a szolnoki diákokból álló közönségnek.

1956 - Filmvetítés, mécsesgyújtás, vetélkedő a szolnoki programok között

2016.10.19

A polgármester szerint fontos, hogy a szolnoki történelmi eseményeket minél többen megismerjék, a programok pedig valódi közösségi élményt jelentsenek a polgárok számára.

Leszakadt a szolnoki posta álmennyezete

2016.10.18

Kedd reggel senki nem tudott levelet feladni, vagy csekket befizetni és a küldeményeket se lehetett átvenni.

Mi a szabály?

2016.10.17

Az internet rejtett veszélyeiről tartottak bűnmegelőzési előadást Szolnokon.

Fideszes polgármestert választottak Csataszögön

2016.10.17

Hat jelölt közül a fideszes Oravecz Zsuzsanna Évát választották polgármesternek a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Csataszögön vasárnap.

Megújult a Magyar Államkincstár JNSZ Megyei Igazgatóságának épülete

2016.10.14

A Magyar úti patinás épület a város szívében egykor a Magyar Nemzeti Banknak adott otthont, két évtizede pedig a Magyar Államkincstár megyei igazgatósága látja el benne feladatai egy részét.