2018.07.20, Péntek

Aktuális

Kisújszállás díszpolgára is jelölt a területi Prima Díjra

2017.02.07

A VOSZ megyei elnöksége idén 12. alkalommal szervezi meg a Jász- Nagykun-Szolnok Megyei Területi Príma Díjak átadását. Összesen tíz kategória van, kategóriánként három-három „Prima-jelölt" került be az úgynevezett középdöntőbe. Az idei 30 jelölt között a magyar tudomány kategóriában dr. Ducza Lajos, Kisújszállás díszpolgára, agrármérnök, főiskolai docens is szerepel. A szervezők döntésük meghozatalához a megye közvéleményét, illetve a lakosok, olvasók véleményét kérik.

Figyelemfelhívás vízkárok megelőzésére

2017.02.06

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felhívja a figyelmet arra, hogy még idejében végre kell hajtani a szükséges karbantartási munkálatokat. Ha az átereszek eldugulnak, akkor a vízelvezető-rendszerek nem tudják betölteni funkciójukat.

A Béres Alapítvány 50 millió forint értékű Béres Cseppet adományozott a daganatos betegeknek

2017.02.03

A Rákellenes Küzdelem Világnapjához kötődően a Béres Alapítvány 50 millió forint értékű Béres Cseppet adományozott a daganatos betegek gyógyulásának támogatására. Az adományt Béres Klára, a Béres Alapítvány elnöke Prof. Dr. Kásler Miklósnak, az Országos Onkológiai Intézet főigazgató főorvosának, valamint az ország legjelentősebb daganatos betegeket tömörítő szervezetek vezetőinek adta át az Országos Onkológiai Intézetben megrendezett találkozón.

Zajlanak a munkák az Energy @ School projektjén

2017.02.02

A szlovéniai Celjében egyeztetik az iskolák energia gazdálkodásának ésszerűsítését a Interreg Central Europe Energy School csoport tagjai.

Jász-Nagykun-Szolnok megye két kórházában van látogatási tilalom

2017.02.01

Jász-Nagykun-Szolnok megyében a jászberényi Szent Erzsébet Kórházban és a mezőtúri kórházban van érvényben látogatási tilalom az influenzajárvány miatt.

Előreláthatóan csak 7 töltőállomás lesz a megyében

2017.01.31

A vártnál kisebb érdeklődés mellett zárult 2016 december végén az önkormányzatok számára kiírt, elektromos autó töltők telepítésének finanszírozását segítő pályázat. Jász-Nagykun-Szolnok megyében összesen 7 darab (Szolnok 5, Mezőtúr 2) elektromos autó töltők kiépítését tervezik.

Már csak ma-holnap érvényesek a tavalyi autópálya matricák

2017.01.30

Január 31-én éjfélig érvényesek a tavalyi éves országos és megyei autópálya matricák, szerdától már csak a 2017-es e-matricákkal lehet használni a díjköteles autópályákat és autóutakat.

Húszmillió köbméter jég van a Tisza-tavon

2017.01.30

2017 januárja több szempontból felülmúlta az elmúlt évek hasonló időszakait.  Mind a Tisza-tavon, mind pedig a Tisza folyón nem minden évben tapasztalható jéghelyzet alakult ki, mely köszönhető a térségben uralkodó meteorológiai jelenségeknek.

Kölcseyt és Zrínyit a 21. században is ismerni kell

2017.01.29

Erről a Szolnoki Művésztelepen esett szó, ahol a Magyar Napló januári számát mutatták be, amelyben a Szolnoki Művésztelep művészeinek képzőművészeti alkotásai jelentek meg.

Képzőművészeti kreatívpályázatot hirdet a RepTár

2017.01.27

A RepTár Szolnoki Repülőmúzeum pályázatot hirdet Vitéz Nagybányai Horthy István repülő főhadnagy domborművének méltó elhelyezésére a RepTár területén belül.

Aktuális hírek a megye influenza helyzetéről

2017.01.25

Jász-Nagykun-Szolnok megyékben az előző héthez viszonyítva tovább emelkedett az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz forduló betegek száma.

Szer-telen programokról egyeztettek

2017.01.25

A közös munkát nagyban segíti, hogy az egyesület Szolnokon kialakított egy modern technikai felszereltségű, kulturált közösségi teret,  amely alkalmas csoportfoglalkozások, koncertek és szabadidős programok megtartására.

Új tornaterem épül Tiszabőn

2017.01.24

A magyar kormány arra törekszik, hogy a hátrányos településeken is megvalósuljanak különböző beruházások. A tiszabői fejlesztés nem csak XXI. századi színvonalú sportolási lehetőségnek biztosít helyszínt, hanem egyúttal közösségi teret is teremt az itt élő fiatalok számára.

Videón mutatjuk az M44 Tiszakürt - Kondoros épülő szakaszát

2017.01.23

A kivitelezés 62 km hosszan időjárástól függően várhatóan februárban terület előkészítő munkálatokkal, így többek között régészettel, lőszermentesítéssel megkezdődik.

Átadták Szolnok város legrangosabb díjait

2017.01.23

A tizenhat halálos áldozatot követelő veronai buszbaleset áldozataira emlékezve egy perces néma főhajtással kezdődött Szolnok városnak a Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezett díjátadó gálaműsora vasárnap az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban. A rendezvényen adják át minden évben a megyeszékhely legrangosabb díjait, elismeréseit.

A karcagi Gólyafészek Otthont megsegítéséért táncoltak a Megyebálon

2017.02.06

A hagyományokhoz híven a Jász Lovasbandérium huszárai és a megyei közgyűlés tisztségviselői várták a jubileumi, XXV. Megyebálra érkező vendégeket február 4-én.

Jászapátin is lesz új, modern távközlési hálózat

2017.02.03

Tizenkét járásban fejleszt, valamint épít új, modern távközlési hálózatot a PR-TELECOM Távközlési, Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt., több mint 3,3 milliárd forint vissza nem térítendő uniós támogatás felhasználásával.

Idén is gyérítik a Tisza-tó törpeharcsa állományát

2017.02.02

A Tisza-tó ma még nagy fajgazdagsággal rendelkező víz. Halállományára a törpeharcsa- és busaállomány mértéktelen túlszaporodása jelenti az egyik legnagyobb fenyegetést. Olyan folyamat ez, amely ellen föllépni nemcsak törvény által előírt kötelesség, hanem jól felfogott horgászati érdek is.

A cianidszennyezésre emlékeztek Szolnokon

2017.02.01

A legveszélyeztetettebb település kétségkívül Szolnok volt, mivel a városi vízmű közvetlenül a Tiszából nyeri az ivóvizet, sőt, a környező települések is innen kapják. Így a megyeszékhely közvetlen közelében 140 ezer ember tiszta vize került veszélybe.

Tizenhét éve történt a ciánkatasztrófa

2017.02.01

Olyan  mérvű környezeti katasztrófa érte a szőke folyót, amelyre addig nem akadt példa. A károk mérséklésére, a sejtméreg koncentrációjának csökkentésére egyedül a Tisza-tónál nyílt beavatkozási lehetőség. A tározó rendkívüli üzemmódjának köszönhető, hogy sikerült elkerülni a még nagyobb tragédiát, s felhígítani a folyó vizét. 

A karcagi mezőgépészek most lemaradtak a dobogóról

2017.01.31

A három fordulós vetélkedősorozat döntőjében az ország legjobb hat mezőgépész csapata mérte össze tudását, ahol a karcagi Deere Service csapata ezúttal csak az 5. helyet tudta megszerezni.

Lesz hová raktározni a megtermelt növényeket

2017.01.30

Törökszentmiklós Önkormányzata az elmúlt év őszén sikeresen pályázott az úgynevezett hűtőkapacitás bővítése programban hűtőkamrák építésére. A program mintegy 4,5 millió Ft támogatást nyert, alig 320 E Ft önerővel. A közel 5 milliós beruházásból négy, egymástól függetlenül is működni képes 4 m2-es, korszerű technológiával épülő, energiatakarékos hűtőkamra valósul meg.

Teáján keresztül mutatkozik be Tajvan

2017.01.30

Tajvan, vagy ahogyan régen nevezték, Formosa különleges kultúrájának egyik büszkesége a tea, s az ahhoz kapcsolódó hagyományok. Most ezt a világot mutatja be egy látványos tárlaton a Damjanich Múzeum tajvani és hazai partnerei segítségével.

Újra várják a korcsolyázókat a Holt-Tiszán

2017.01.27

A hétvége a korcsolyázóké és a léghorgászoké lehet!

Szolnokon is fejleszt a Cinema City

2017.01.26

300 millió forint beruházás révén, a mai napon Győrben nyitja meg legújabb 4DX mozitermét a Cinema City. A cég tervei szerint az idén részleges felújításon eshet át a szolnoki mozi is.

A megye több települése is részt vesz a vasútállomások környezetének gondozásában

2017.01.25

Eddig kilencven önkormányzat csatlakozott a MÁV partnerségi programjához, Jász-Nagykun-Szolnok megyében a MÁV-val Jászapáti, Jászdózsa és Zagyvarékas kötött együttműködési megállapodást.

Szmogriadó Szolnokon

2017.01.25

Szolnok jelenlegi levegőminőségi helyzete alapján a Szolnoki Járási Hivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztálya azt javasolja, hogy az itt élők lehetőség szerint a lehető legkevesebbet tartózkodjanak a szabadban, ha lehet kerüljék a szabadban történő sportolást és a lakások szellőztetését is a lehető legrövidebb idő alatt oldják meg.

Hosszabb menetidőre lehet számítani a Hatvan–Újszász–Szolnok vonalon

2017.01.24

Biztosítóberendezési hiba miatt 10-20 perccel lassabban közlekednek a vonatok Hatvan–Újszász–Szolnok vonalon.

Minősített Közművelődési Intézmény címet kapott a szolnoki Aba-Novák Agóra Kulturális Központ

2017.01.23

A magyar kultúra napján adták át a közművelődési intézmények és könyvtárak díjait a Vigadóban.

Mindenki ott lesz a nyílt napon, aki számít

2017.01.23

Január 24-én nyílt napot tart a Pallasz Athéné Egyetem. Kecskeméten és Szolnokon nemcsak az összes kar lesz kinn, hanem a duális partnerek is. Ezáltal a nyílt napon résztvevők első kézből kaphatják meg a legfontosabb információkat.