2024.06.25, Kedd

Helyi hírek

Jövő héttől már írtják a szúnyoglárvákat

2017.04.29

A melegebb időjárás beköszöntével hamarosan megjelennek a szúnyogok, gyérítésükről továbbra is gondoskodik Szolnok Önkormányzata. A város területén mintegy 450 hektáron várhatóan 2017. május 2-án (kedden) végzik el az első légi biológiai lárvairtást. Tartalék napok: május 3-4.

Ünnepi MÁK ülés a Megyeházán

2017.04.27

Ünnepi Megyei Államigazgatási Kollégiumi Ülést tartott az Alaptörvény Napja alkalmából a megyei kormányhivatal. A Megyeháza dísztermében megtartott eseményen Dr. Kállai Mária kormánymegbízott köszöntötte a résztvevőket, majd a vármegyeháza épületéről, a jászkun identitásról és a jó államról hangzottak el előadások.

Nagykun diákok sportversenye

2017.04.24

Közel száz éves hagyományt tartanak életben azok a Nagykun települések, amelyek diákjai rendszeresen összemérik sportos képességüket, ügyességüket.

Felavatták az újjáépített tiszacsegei kompot

2017.04.22

Ünnepélyesen felavatták pénteken a tiszacsegei kompot, amelyet február 13-án egy emberrel a fedélzetén elragadott a jeges ár a Tiszán.

Egy tószegi ház lett a legszebb tetejű épület

2017.04.19

Élete eddigi legrangosabb díját vehette át a rákóczifalvai Pahocsa Kálmán ácsmester és csapata: elnyerte az Épületszigetelők, Tetőfedők és Bádogosok Magyarországi Szövetsége „2016 Év tetője” pályázat nívódíját.

Új szennyvíztisztító telep épül Tiszaburán

2017.04.08

Az NFP két megyét érintő beruházásában közel 2500 háztartást kötnek be a szennyvízhálózatra, egy szennyvíztisztító bővül, egy másik újonnan épül.

Megújul Martfűn a szökőkutas tó

2017.04.06

Mélyítik és rendezik a Szent István tér eliszaposodott szökőkutas kis tavát a Martfűi Városfejlesztési Nonprofit Kft. munkatársai. A tó alján lévő agyagréteg mellett a parti részek agyagos szigetelésére is sor kerül, ezzel csökkentve az elfolyó víz mennyiségét.

Újra iskolapadba ülhetnek a nyugdíjasok

2017.03.30

Ismét megrendezi a Kelet-Magyarországi Szépkorúak Akadémiája programsorozatot Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Debreceni Egyetem Egészségügyi Kara. A cél, hogy az időseket felkészítsék a nyugdíj utáni életre. A tavaszi félév hat előadását kéthetente csütörtökönként délután 14 órakor tartják a Aba-Novák Agóra Kulturális Központban.

Szolnoki kosarasok kísérték a kerékpárosokat

2017.03.28

Válogatott játékosok hívták fel a figyelmet a baleset-megelőzés fontosságára Szolnokon.

Tavaszi kerékpáros program a jászságban

2017.03.21

A megye illetékességi területén lévő valamennyi állami, egyházi és más fenntartású általános iskolában egy előre egyeztetett tanítási napon a rendőrök a polgárőrökkel együttműködve leellenőrzik a diákok kerékpárjait, és az esetleges hiányosságokról a szülőket írásban tájékoztatják.

Március végére-április elejére feloldhatják a korlátozást már Abádszalókon is

2017.03.09

Utoljára február végén egy abádszalóki zárt telepen tartott, vadállomány fenntartására tenyésztett fácánállományban állapítottak meg madárinfluenza fertőzést a szakemberek. Az intézkedés feloldása március végére, április elejére várható.

Egy szolnoki iskola menzáján ebédelt az államtitkár

2017.03.06

A Modern Városok Program szolnoki fejlesztéseiről, a közigazgatás helyzetéről, illetve az iskolarendszer változásairól tájékozódott Tuzson Bence, a Miniszterelnökség kormányzati kommunikációért felelős államtitkára.

Folytatódnak az útépítések: A megyeszékhely több pontja is érintett

2017.03.02

Új helyszínek kapcsolódnak be a Modern Városok Program keretében megvalósuló út-, kerékpárút- és járda építési, felújítási munkálatok sorába Szolnokon. Az önkormányzat a közlekedőktől fokozott figyelmet és türelmet kér a munkálatok ideje alatt.

Március végére megérkeznek a Szolnoki Helikopter Bázisra az új repülőgépek

2017.02.27

Kiképzésre, felderítésre, a határőrizeti munkát segítő megfigyelésre, szükség esetén árvízi helyzet felmérésére is bevethetők lesznek a Magyar Honvédség új, rövidesen hadrendbe álló ZLIN típusú repülőgépei.

Átadták a felújított kőtelki tűzoltólaktanyát

2017.02.23

Az egyesület 2014-ben döntött úgy, hogy él a felkínált lehetőséggel, egy személyautóval és a meglévő eszközökkel, felszerelésekkel, a hivatásos tűzoltóknak segítséget nyújtva, részt vállal Kőtelek és további négy település biztonságának őrzésében.

Együttműködést kötöttek a turizmus jegyében

2017.04.28

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság és a RepTár Szolnok Nonprofit Kft. együttműködési megállapodást kötött.

A szerencsejáték-függőséget kutatták, ha kell a segítség is közel lehet

2017.04.27

A kutatás rávilágított arra, hogy az emberek igénylik a személyes segítséget, ezért a segélyszervezet és a Szerencsejáték Zrt. úgy döntött, információs pontokat hoznak létre az országban, a megyében Szolnokon. 

Gőzerővel dolgoznak a szolnoki útépítők

2017.04.23

A május 20-i határidőhöz képest jól haladnak a munkálatok, a parkolók kialakítása, a körforgalmak előtti kanyarodósávok kialakítása ütemezés szerint épül.

Ujvári László forradalmár életútjáról szóló könyvet mutattak be Tiszafüreden

2017.04.20

Kisemmizve, a rendszer ellenségeként címmel Ujvári László 1956-os forradalmár életútjáról szóló könyvet mutattak be szerdán Tiszafüreden. Wittner Mária egykori szabadságharcos, a kötet előszavának szerzője kijelentette: nagyon sok még a titok az 1956-os forradalommal és szabadságharccal kapcsolatban, "de előbb-utóbb minden kiderül".

Felavatták Horthy István repülő főhadnagy emlékhelyét a RepTárban

2017.04.19

Vitéz nagybányai Horthy István, a magyar repülés és a vasút fejlődése érdekében végzett munkája előtt tisztelegve, fia jelenlétében emlékhelyet avattak a RepTárban, ahol újra elhelyezték a kalandos történetű 1943-ban felavatott domborművet. Az rendezvényt a Légierő Zenekar Szolnok, valamint a Magyar Honvédség különleges díszelgő csoportjának bemutatója tette még látványosabbá.

Tiszaföldváron mérettettek meg a hidegvérű lovak

2017.04.07

A Magyar Hidegvérű Lótenyésztő Országos Egyesület által Hidegvérű ménvizsgát szerveztek a napokban a tiszaföldvári Homokréti ménesben.

Holnap reggeltől gasztronómia felsőfokon

2017.03.31

2017. április 1-jén 9 órától a szolnoki Aba-Novák Agóra Kulturális Központban kerül megrendezésre a XII. Pelikán Kupa országos gasztronómiai kiállítás és verseny a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében.

Fákról és madarakról vetélkedtek a Világnapon

2017.03.29

Sokadik alkalommal rendezte meg a NEFAG Zrt. Erdei Művelődési Háza a Madarak és Fák napi Verseny területi fordulóját.

Reformáció500 - emlékkövet avattak és rózsát ültettek Szolnokon

2017.03.27

Rózsaültetéssel és emlékkő állítással nyílt meg a reformáció 500. évfordulójához kapcsolódó rendezvénysorozat Szolnokon. A református és evangélikus templomokban tartott istentisztelet után a Rózsakertben várta az ünnepség résztvevőit Győri Péter Benjámin evangélikus és Végh Miklós református lelkész.

Ezer zsák szemét a Tisza-tóból

2017.03.13

A Közép-Tisza-Vidéki Vízügyi Igazgatóság február 20-a óta folyamatosan, szelektíven gyűjti össze a szőke folyón levonult árhullámmal felhalmozódott kommunális hulladékot a Tisza-tónál.

Ergométeres bajnokságot szerveztek tűzoltóknak Szolnokon

2017.03.08

Ezer métert kellett leküzdeniük azoknak az evezősöknek, akik neveztek a IX. Katasztrófavédelmi Ergométeres Országos Bajnokságra az első márciusi hétvégén. A verseny immár hagyományos helyszínére, a szolnoki tűzoltóság sportcsarnokába érkezők közül azok is elfáradtak, akik csak nézték az „evezősök” erőfeszítéseit. 

Makettháború lesz a hétvégén Szolnokon

2017.03.03

Huszonhetedik alkalommal rendezik meg Szolnokon a makettezők egyik legnagyobb hagyománnyal bíró országos versenyét március 4-5-én.

Az Országházba kerülő perzsaszőnyeget szövik Öcsödön

2017.03.01

Az Országház képviselői tárgyalójába kerülő perzsaszőnyeget egy öcsödi műhelyben készíti hét szövőnő.

Törpék az óriásoknál

2017.02.25

Óvodások látogattak a tiszafüredi laktanyába. A gyerekek számára mesébe illő volt az a környezet, amiben a tűzoltók élnek.

Szolnok megye területén is várhatóak fejlesztések a Duna-Ipoly Nemzeti Parkban

2017.02.21

A Duna-Ipoly Nemzeti Park működése Budapest, továbbá Pest megye, Fejér megye és Komárom-Esztergom megye teljes területét, valamint Nógrád megyéből a Duna-Ipoly Nemzeti Park részeként védett, illetve Jász-Nagykun-Szolnok megyéből a Tápió-Hajta Vidéke Tájvédelmi Körzet területeit is magában foglalja. A térség egyedi sajátosságát a három nagy tájképi egység, a folyóvölgyek, a hegységek és a síkság találkozása adja. Ebből következik a terület nagyfokú változatossága, amely egyedülálló határainkon belül.