2020.07.14, Kedd

Gazdaság

Szolnokra is jut a Bay Zoltán Kutató Központ fejlesztéséből

2017.03.27

A miskolci Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. pályázaton elnyert másfél milliárd forintból hazai nagyvállalatok részére kutatási, fejlesztési és innovációs projektek fejlesztését kezdi meg, a hat kiemelt projekt összértéke meghaladja a 11 milliárd forintot.

Dinamikusan fejlődik Szolnok

2017.03.24

Megszokott már, hogy az év elejéhez viszonylag közel tájékoztatják a város vállalkozóit, intézményvezetőit, azokat, akik az állami forintok mellett saját terveikkel, fejlesztéseikkel részesei annak, hogy a település évről évre gyarapszik. Nekik számolnak be a városirányítók az eltelt és az előttünk álló esztendőről: mi teljesült, mit terveznek.

Van bőven élelmiszer eladói állás Jászberényben

2017.03.20

Manapság Jászberény álláskínálatban egyre többször fordul elő az élelmiszer eladói munkalehetőség. Sokszor még a megváltozott munkaképességűeknek is lehetőségük nyílik az elhelyezkedésre Jászberényben vagy annak közvetlen közelében.

Csökkent a struccok iránti kereslet

2017.03.14

Válságba jutott a magyarországi struccágazat, jelentősen visszaesett a kereslet, csökkentek az értékesítési árak, a haszon főként a szlovák, román, olasz és cseh feldolgozóké, ezért egyre kevesebben foglalkoznak Magyarországon strucctartással.

Folytatódhat a fűtéskorszerűsítés

2017.03.10

Az Otthon Melege program legújabb, megjelent alprogramjában többek között gázkazánok és gázkonvektorok cseréjére lesz lehetőség.

Egy új, hazai állattenyésztési ágazat meghonosítását tervezik

2017.03.05

A mezőtúri Italiagro Kft. tejhasznú bivalyok tartására toboroz gazdákat, akikkel hosszú távú partneri viszonyt alakítana ki.

310 milliárddal a kecskeméti Mercedes lett az Év Befektetője Magyarországon

2017.02.28

2016-os év legnagyobb volumenű zöldmezős beruházása dij: Mercedes-Benz Manufacturing Kft. Magyarországon valaha megvalósított legnagyobb zöldmezős beruházás keretében egymilliárd euró, vagyis több mint 310 milliárd forint értékű beruházással építi meg második gyárát a Mercedes-Benz Kecskeméten - írja a kecskeméti polgármester a Facebook oldalán

Eredményesen zárult az ifjúsági garancia rendszer első két éve

2017.02.24

A nemzetgazdasági Minisztériumban Ifjúsági Garancia szakmai konferenciáját rendeztek, amelyen értékeltek az elért eredményeket. Az ifjúsági garancia rendszer eredményei már az első két évet követően látványosak, így a nem dolgozó, nem tanuló 25 év alatti fiatalok aránya a 2014-es 13,6 százalékról már 2015-re 11,6 százalékra csökkent, a 2016 harmadik negyedévi adatok pedig szintén régóta nem látott kedvező munkanélküliségi és foglalkoztatási értéket mutatnak.

Több mint 2,6 milliárd forintos közlekedésfejlesztés valósul meg Szolnokon

2017.02.23

Az ősz elején induló és a tervek szerint bő egy évig tartó kivitelezés során átépítik és meghosszabbítják a dr. Sebestény Gyula körutat a Mester úti laktanya területén keresztül a Mester útig. A környéken megnyílik egy terület, ahol lakóingatlanok épülhetnek, kereskedelmi egységek, vállalkozások működhetnek.

48 milliárd forintnyi beruházás lesz a Kötivizig területén

2017.02.20

Soros ülését tartotta a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés, melyen szakmai beszámolók hangzottak el a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Karcagi és Tiszafüredi Járási Hivatalának tevékenységéről, és a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság 2020-ig tervezett fejlesztéseiről. A testület elfogadta a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat 2017. évi költségvetési rendeletét, jóváhagyta a Megyei Értéktár Bizottság 2016. évi tevékenységéről szóló beszámolót és módosította a kitüntető címek adományozási rendjéről szóló rendeletet.

Átadták az Electrolux megújult szerszám- és célgépüzemét

2017.02.17

Ünnepélyes keretek között átadták Jászberényben az Electrolux Lehel Kft. több mint 240 millió forintból megújult szerszám- és célgépüzemét.

Íme a látványtervek az új sportcsarnokról

2017.02.08

A szolnoki Véső úti sporttelep fejlesztésének első lépéseként a sportcsarnok újul meg, s bővül ki egy vívócsarnokkal.

A vasbeton födémtől a hőreflektáló cserépig: tetőkonferenciát tartottak Kecskeméten

2017.02.05

Az Akker-Plus Kft. a tetőépítés témakörében tartott kivitelezői konferenciát pénteken. Az eseményen a szakma meghatározó képviselői mutatták be az idei év legfontosabb aktualitásait, valamint az üzletileg új sikerekkel kecsegtető újdonságokat.

Paprikaőrlő üzemet adtak át Tiszaszentimrén

2017.02.04

A 64 millió forintos beruházás 56 millió forint belügyminisztériumi támogatással valósult meg. A beruházás közvetlenül öt munkahelyet teremt, azonban a településen további negyvenöt embernek ad megélhetést.

400 millió forintból korszerűsítik a szolnoki Szegő Gábor Általános Iskolát

2017.01.26

A kivitelezés február 15-én kezdődik és várhatóan szeptember 13-ára ér véget.

A nyárra elkészül a gabona-feldolgozó Tiszapüspökiben

2017.03.27

Várhatóan a nyárra elkészül a Tisza-TK Projekt Kft. mintegy 45 milliárd forintos beruházással épülő gabona-feldolgozó gyára Tiszapüspöki határában.

Halgazdálkodásra évente mintegy 514 millió forint fordítható

2017.03.21

Az új halgazdálkodási törvény 2014-től biztosítja és szabályozza a horgászatból és halgazdálkodásból származó állami bevételek felhasználását; ennek köszönhetően Magyarország költségvetésében évente mintegy 514 millió forint áll az ágazat rendelkezésére

Több mint egymilliárdból újulnak meg kormányhivatali épületek a megyében

2017.03.20

A projekt közvetlenül 5 települést érint. Szolnok négy ingatlannal, Jászberény két ingatlannal, Törökszentmiklós két ingatlannal, Tiszafüred, valamint Kunszentmárton egy-egy ingatlannal érdekelt.

Jók a terméskilátások a gyümölcsösökben a kemény tél ellenére

2017.03.14

A gyümölcsösökben nem okozott jelentős fagykárt a szokatlanul hideg tél, ezt állapította meg a Magyar Kertészeti Szaporítóanyag Nonprofit Zrt. tizennégy gyümölcsfajta rügyeinek laboratóriumi vizsgálata alapján.

Négymilliárd forint hitelt venne fel a jászberényi önkormányzat

2017.03.09

A helyi képviselő-testület szerdai ülésén döntött arról, mely feladatokra mekkora összeget szánnának.

Rekordévhez gratulált a szolnoki Gazdafórumon a gazdáknak Fazekas Sándor

2017.03.04

A NAK Jász-Nagykun-Szolnok megyei szervezete és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Gazdakörök Szövetsége közösen Gazdafórum című rendezvényt tartott március 3-án, amelyen az agrártárca vezetője aktuális mezőgazdasági témákról adott tájékoztatást.

Megszűnik több közigazgatási illeték és díj

2017.02.27

Az állami rezsicsökkentés folytatásaként - a lakossági konzultáció figyelembevételével - előkészített törvényjavaslat 2016. november 29-én került a parlament elé. A mostani döntése értelmében 20 hatósági eljárás díja szűnik meg, amelyből 15 magánszemélyek, 5 pedig vállalkozások terheit csökkenti.

Elfogadták Szolnok idei költségvetését

2017.02.23

Elfogadta Szolnok idei költségvetését egyhangú döntéssel csütörtökön a város közgyűlése, a rendelet szerint a város 2017-ben mintegy 21,2 milliárd forintból gazdálkodik, hiánnyal nem számolnak.

Újabb több milliárdos járműipari fejlesztést jelentettek be Szolnokon

2017.02.20

Bővíti üzemét a spanyol F. Segura: 13 ezer négyzetméterrel nagyobb területen gyárt majd, s közel 300-ra emeli magyar munkavállalóinak számát.

Megkezdődnek a szénhidrogén kutatások a megye területein is

2017.02.18

Aláírták a koncessziós szerződést az NFM bányászati felhívásán nyertes pályázó cégek, a Mol Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. és a PannErgy Geotermikus Erőművek Zrt. A megye két településén indulhat a kutatás.

A multik hozzánk öntik a gagyit: uniós ügy lesz belőle

2017.02.16

Ugyanaz a levespor Ausztriában kétszer annyi húsgombócot kap, az odaát három sajttal készülő spagettialapot Magyarországon sajt nélkül árulják. Immár kutatási eredmények bizonyítják, amit eddig csak a külföldi magyarok történeteiből ismertünk!

Egy szolnoki cég újítja fel a Keleti-főcsatorna létesítményeit

2017.02.06

A beruházásban többek közt megszüntetik a csatorna torkolatánál kialakult feliszapolódást, ezzel helyreáll a vízszállítási kapacitás.

Tanyafejlesztésre és természeti károk megelőzésére igényelhető támogatás

2017.02.05

Két új, együttesen mintegy 10 milliárd forint keretösszegű pályázat jelent meg a Vidékfejlesztési Program keretében, támogatás a tanyák infrastrukturális fejlesztésére, illetve a jégesőkár megelőzésére szolgáló beruházásokra igényelhető.

Kőolajra bukkantak Szolnokon

2017.01.31

Kőolajat talált Szolnok belterületén a kőolaj- és földgázkitermelő O&GD Central Kft. a közelmúltban. Arról, hogy mennyi olajat lehet innen kitermelni, majd csak a jelenlegi teszteket követően lehet pontosabb megállapítást nyerni.

Mintegy 2,8 milliárd forintos beruházást valósít meg kormánytámogatással a Jász-Plasztik Kft.

2017.01.24

Varga Mihály reményét fejezte ki, hogy a beruházás a Jászságnak, a megyének és a térségnek további gazdasági lendületet fog adni.