2023.12.07, Csütörtök

Gazdaság

Utalják a szeptemberi családi pótlékot

2017.08.28

Már ma, illetve holnap megérkeznek a családokhoz a szeptemberi támogatások: a családi pótlék, a gyermekgondozást segítő ellátást (gyes) és a gyermeknevelési támogatás (gyet).

Szolnok megyében is kiépül a lovas turizmushoz szükséges infrastruktúra

2017.08.16

Elsősorban istállók, pihenőhelyek létesülnek 700 millió forintból az ország északi és észak-alföldi területein.

Veszélybe kerülhet Martfű gazdasága a sörgyár elveszítésével

2017.08.15

Az idei évben kifuttatják, a jövő év januárjától pedig terveik szerint teljesen megszüntetik a sörgyártást a Heineken Hungária Zrt. Martfűi Sörgyárában.

Félbeszakították a háztartási nagygépcsere pályázatot az észak-alföldi régióban

2017.08.08

Hétfőn elindult a háztartási nagygépek csereprogramja, melyre elsőként az észak-alföldi régióban élők nyújthatják be a támogatási igényeiket.

Jól haladnak a tárgyalások a szolnoki ipari park építéséről

2017.07.27

A NIPÜF tucatnyi településen vásárol ipari park befogadására alkalmas építési telkeket több mint 40 milliárd forintból.

Az életminőséget védi a kormány élelmiszerbiztonsági akcióterve

2017.07.15

Cél, hogy a magyar fogyasztók biztonságos, GMO-mentes, jó minőségű és egészséges élelmiszerekhez jussanak.

Eddig ismeretlen vadkár jelent meg Szolnok megyében

2017.06.28

Vadlibák dézsmálják a napraforgót Tiszafüred környékén. A madarak a közeli nemzeti parki területeken költenek, azonban két éve rájöttek, hogy a fiatal napraforgó remek táplálékforrás. A vadludak ráadásul ebben az időszakban védettek, így nem lőhetőek. Megoldásként a gazdák a közeli halastavak kormoránok riasztására használt gázágyúit kérték kölcsön, ezek segítségével védik a termést.

Tovább bővül a megyei kormányhivatal energiatakarékos épületeinek száma

2017.06.23

A megyei kormányhivatal 1,2 milliárd forintos támogatásból a megye 5 településének 10 helyszínén végezhet el energiahatékonysági fejlesztést. Az első két épület korszerűsítése befejeződött, melyeket ünnepség keretében adtak át.

Milliárdokért fejleszt a megyében az E.ON

2017.06.12

A szolnoki üzem területén 2017-ben több mint 300 különböző volumenű fejlesztés várható; villamosvezetékeket, kábeleket cserél, illetve épít ki saját beruházásban a szolgáltató.

Csaknem 54 milliárd forint jut fejlesztésekre Jász-Nagykun-Szolnok megyében

2017.05.31

Csaknem 54 milliárd forintot használhatnak fel a Terület-és településfejlesztési operatív program forrásaiból Jász-Nagykun-Szolnok megye települései, ebből eddig már mintegy 40 milliárd forintra születtek támogatói döntések.

A megyében is sok a hagyma, kell a termelők összefogása

2017.05.26

A szakemberek szerint a magyar áttelelő hagyma már várhatóan június 10. körül kapható lesz a piacon. Ezt követően a magyar vöröshagymából és fokhagymából augusztus végétől egészen a következő év januárig-februárig ki lehet elégíteni a belföldi igényeket.

Az Electrolux 20 éve működik Jászberényben, a megye egyik legnagyobb munkaadója

2017.05.23

Az Electrolux által gyártott termékek csaknem 14 százaléka Magyarországon készül, így a hazai gyártás a cégcsoport globális értékesítésében is komoly szerepet játszik - mondta az Electrolux Lehel Kft. vezérigazgatója hétfőn Jászberényben, Niclas Trouvé svéd nagykövet berényi gyárban tett látogatása alkalmából tartott sajtótájékoztatón.

Összesen 120 pályázat nyert el TOP-támogatást Jász-Nagykun-Szolnok megyében

2017.05.19

A támogatott projektek több mint félszáz önkormányzatot és két egyházi szervezetet érintenek, egyebek mellett ipari, helyi közlekedési és turisztikai fejlesztések is megvalósulnak.

1,7 milliárd forint érkezik Mezőtúrra

2017.05.17

Mezőtúr városa sikeresen pályázott Területi- és Településfejlesztési Operatív Program pályázataira. E témában sajtótájékoztató keretein belül tájékoztatta a lakosságot Boldog István országgyűlési képviselő és Herczeg Zsolt Mezőtúr város polgármestere.

Nagy veszteséget szenvedtek a méhek, kevés mézre lehet számítani

2017.05.12

A méhek egyharmada hullott el Jász-Nagykun-Szolnok megyében télen. A túl kevés termelő méh miatt valószínűsíthető, hogy idén kevés repce- és akácméz lesz.

Új munkahelyek Túrkevén

2017.08.27

Magyarországi tevékenységének bővítéseként az indiai SMR autóipari vállalat Túrkevén visszapillantó tükröt gyártó üzemet és lökhárítókat előállító gyárat épít.

Folytatódik az M4-es építése

2017.08.16

A Szolnok gyorsforgalmi elérhetőségét biztosító autóút újabb szakaszára a NIF kiírta az ajánlattételi felhívást.

Egyre kevesebb a nem tanuló, nem dolgozó fiatal

2017.08.14

A kormány fontosnak tartja, hogy fiatalbarát, jövőorientált és kiszámítható politika megvalósításával járuljon hozzá a fiatalok képességeinek kibontakoztatásához, az aktív társadalmi szerepvállalásuk előmozdításához és a családalapításuk támogatásához.

5 millió tonna őszi búza termett az idén

2017.08.02

Jász-Nagykun-Szolnok megyében az őszi búza nagyobb része takarmány minőségű lett.

Tízmilliárdos vízgazdálkodási projekt indul Szolnok térségében és a déli határnál

2017.07.18

A Magyar Bau és a Magyar Vakond közel négyezer háztartást köt be a szennyvízhálózatba összesen öt településen.

Félnek a gazdák az időjárástól

2017.07.03

Az FBAMSZ adatai szerint Bács-Kiskun, Szolnok, Baranya és Békés megyében okozta a legtöbb kárt a jégverés, elsősorban a szántóföldi kultúrákban, de a gyümölcsösök és a szőlőültetvények is károsodtak. Ezekre a kultúrákra azonban sokszor nem kötnek biztosítást.

Együttműködési megállapodást kötött a kormányhivatal a vállalkozások tevékenységének segítése érdekében

2017.06.23

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal kiemelt feladatának tekinti a vállalkozások tevékenységének segítését. Az évek során kialakított jó együttműködésnek köszönhetően a társhatóságok is partnerek ebben a munkában. A megyei Kormányhivatal a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával és Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával együttműködési megállapodást írt alá annak érdekében, hogy ennek mentén a vállalkozások és gazdálkodók versenyképessége növekedjen. A megállapodást igazoló dokumentum aláírása folytatása és egyben kezdete is a két szervezettel való eddigi jól működő munkakapcsolatnak.

Alacsony a termőföld ára Jász-Nagykun-Szolnok megyében

2017.06.15

A 2015 őszén meghirdetett „Földet a gazdáknak” program hatására 2016-ban két és félszeresére nőtt a termőföld-forgalom. Ez az árak ismét kétszámjegyű növekedését hozta. Mára öt megye kivételével egymillió forint feletti az átlagos hektárár – ez derül ki többek között a legfrissebb OTP Termőföld Értéktérkép elemzésből.

Meggykonferencia – kötelező szerződés, és változó kárenyhítési szabályozás

2017.06.09

Két napos meggyünnep vette kezdetét pénteken reggel Kecelen, ahol először még meggysörmentesen szakmáztak a termelők és a politikusok.

Milliárdos üzletté vált Kecelen a meggy!

2017.05.29

A jogi keretek biztosította TÉSZ társasági forma úgy látszik, hogy fenntarthatóvá, mi több fejlődővé tudja tenni a gyümölcstermelést. A Juhos Csaba által vezetett Fresh-Friut TÉSZ nyolcadszorra rendezi meg Kecelen a térségi fesztivállá vált meggyfesztivált.

Iskola és bölcsődék felújítása indulhat meg

2017.05.26

Számos fontos és a város arculatát, fejlődését is meghatározó előterjesztésről döntöttek csütörtökön Szolnok város közgyűlésének májusi közgyűlésén. Szavaztak a képviselők egyebek mellett a Széchenyi körúti iskola energetikai fejlesztését célzó pályázat beadásáról, valamint új mobil töltőállomások létrehozataláról is.

Csaknem 190 millió forintért fejlesztik a kunszentmártoni ipari parkot

2017.05.20

Út-, víz-, szennyvízcsatorna- és gázvezeték épül, bővül a villamoshálózat, kamionparkolót alakítanak ki, mintegy 360 négyzetméteres csarnoképületet építenek.

TOP forrásból újul meg a martfűi Művelődési Központ

2017.05.18

2020-ig 54 milliárd forint TOP-os pályázati forrás fordítható Jász-Nagykun-Szolnok megyében terület- és településfejlesztésére. 20,8 milliárd forint elosztásáról már döntés született, köztük Martfű Város Önkormányzata a Zöld város kialakítása felhívásra benyújtott pályázatával.

Új gumiipari gyártócsarnok épült Szolnokon

2017.05.16

Az újonnan kialakított szolnoki üzemben próbaüzem zajlik, a termelés elindulásával mintegy 30 munkavállalót alkalmaznak majd. Félkész termékeiket elsősorban gumiipari területen dolgozzák fel.

Szolnokon ülésezik az MJVSZ Jegyzői Kollégiuma

2017.05.09

A Megyei Jogú Városok Szövetségének Jegyzői Kollégiuma 12 év után újra Szolnokon tartja soron következő ülését. A nagyvárosok címzetes főjegyzői és jegyzői az érintett szaktárcák államtitkáraival, illetve a szakmai intézmények vezetőivel folytatnak tanácskozást.