2021.01.22, Péntek

megemlékezés

A doni katasztrófa áldozataira emlékeztek Szolnokon

2020.01.13

Aktuális

A doni áttörés emléknapja alkalmából szervezett megemlékezésen immár hagyományosan felvonultak a történelmi zászlók és az áldozatok tiszteletére elhangzott a Magyar takarodó. Az áldozatok emléke előtt a megye, a járás és a város vezetői, a fegyveres és civil szervezetek, valamint a pártok képviselői koszorúzással és főhajtással tisztelegtek.

Megemlékezés Törökszentmiklóson az Urivi-áttörésről

2020.01.07

Helyi hírek

A kegyeleti megemlékezést január 10-én tartják.

A világháborús bombázások áldozataira emlékeztek Szolnokon

2019.06.04

Helyi hírek

A MÁV állomás mellett található második világháborús légoltalmi helyen közelében koszorúzták meg az emlékművet.

A légitámadások áldozataira emlékeztek Szolnokon

2017.06.03

Koszorúzással emlékeztek meg pénteken Szolnok bombázásáról a MÁV állomás melletti óvóhelynél elhelyezett emléktáblánál. Szalay Ferenc polgármester és Csönge Attila, a Megyei Levéltár igazgatója idézte fel a II. világháború során Szolnokot ért legnagyobb bombázást.

Hősiesség, összetartozás, nemzeti öntudat - a múlt tanulsága a mának szól

2017.03.15

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc eseményeire, hőseire emlékeztek Szolnokon. A Kossuth téren felállított színpadon a Magyar Szablyavívó Iskola tartott bemutatót kardforgatásból, ezután a Varga Katalin Gimnázium diákjainak műsora következett.

Hanzély Pál hőstettére emlékezett Szolnok

2019.01.10

Aktuális

A hős katonatiszt kilencvenkét esztendővel ezelőtt két ember segítségére sietett, akik alatt beszakadt egy kubikgödör jege. A mentőakció sikeres volt, ám a fiatal katona a jeges vízben lelte halálát.

A doni katasztrófában elesett hősökre emlékeztek

2017.01.13

A doni áttörésre, a II. világháború magyarok számára legtöbb halálos áldozatot követelő csatájára emlékeztek a szolnoki Tiszai hajósok terén. A hetvennégy évvel ezelőtti katasztrófában több mint százezer magyar katona veszett oda, ez történelmünk legnagyobb veszteségekkel járó ütközete volt.

Szolnoki megemlékezés a doni áldozatok előtt

2016.01.12

Hanzély Pál hőstettére emlékezett Szolnok

2020.01.08

Helyi hírek

Az emberi önfeláldozás minden korban kivívja a társadalom elismerését. Így történt ez Szolnokon is 93 esztendővel ezelőtt, amikor Hanzély Pál főhadnagy életét áldozta mások megmentéséért. A nemes cselekedet előtt az esemény évfordulóján a hagyományokat követve ismét megemlékezéssel tisztelgett a város.

Biztonságban a megemlékezés napjaiban

2019.10.30

Aktuális

Mindenszentek és halottak napja alkalmából a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtótájékoztatót tartott a Szolnoki Római Katolikus Temetőnél.

A holokauszt áldozataira emlékeztek Szolnokon

2019.04.16

Kultúra

A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapja alkalmából Szolnokon is megemlékezést tartottak, melyen Varga Béla szolnoki holokauszt-túlélő idézte fel az 1944-ben vele történteket az összegyűlteknek.

Az 1848-49-es forradalomra emlékeztek a büszke kunok

2017.03.16

Zászlófelvonással és koszorúzással kezdődött az ünneplés Karcagon, majd Kisújszálláson és Kunmadarason emlékeztek a 48-as hősökre.

A cianidszennyezésre emlékeztek Szolnokon

2017.02.01

A legveszélyeztetettebb település kétségkívül Szolnok volt, mivel a városi vízmű közvetlenül a Tiszából nyeri az ivóvizet, sőt, a környező települések is innen kapják. Így a megyeszékhely közvetlen közelében 140 ezer ember tiszta vize került veszélybe.

Mécsesek gyúltak a forradalom leverésének emlékére

2018.11.06

Mécsesgyújtással emlékeztek a szolnokiak az '56- os forradalom és szabadságharc leverésének évfordulójára az Ötvenhatosok Emlékparkjában. A dübörgő lánctalpakat idéző emlékmű mellett gyűltek össze a megemlékezők, hogy leróják tiszteletüket az 56-os hősök előtt. Azok előtt, akik életükkel fizettek szabadságvágyukért.

A magyarságnak kell a saját sorsát alakítania

2016.10.24

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter mondott vasárnap Karcagon ünnepi beszédet az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójának tiszteletére rendezett ünnepi megemlékezésen.