Aktuális

32 milliárd forint hitelt kapott a szolnoki citromsav gyár építéséhez a BBCA Szolnok Zrt.

2017.12.05

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) és a kínai-magyar vegyesvállalat, a BBCA Szolnok Zrt. aláírta a szolnoki citromsav gyár felépítéséhez szükséges 12 éves lejáratú, közel 32 milliárd forint keretösszegű hitel-megállapodást, amelynek köszönhetően elindulhat a beruházás.

Befejeződött a Zagyvaparti rendelő felújítása Szolnokon

2017.12.05

Visszaköltöztek a körzetek, felújítva várja a betegeket a Zagyvaparti rendelő – közölte Falusi Vajk, a körzet önkormányzati képviselője.

Több tízezer rászorulón segít a Béres

2017.12.02

Idén is jelentős mennyiségű termékadománnyal segíti a rászorulókat a Béres Alapítvány. Az immunrendszer fokozott védelmét biztosító gyógyszeradomány – melynek piaci értéke több mint 50 millió forint – már karácsonyra eljut a támogatottakhoz.

A régi 20 000 forintos bankjegyek már csak idén használhatóak

2017.12.01

A régi - 2015 előtt kibocsátott - 20 ezer forintos bankjegyekkel már csak az idén év végéig lehet a vásárláskor fizetni, mert 2017. december 31-től a Magyar Nemzeti Bank bevonja azokat a forgalomból - közölte az MNB pénteken az MTI-vel.

Fehér autóval „vadásznak” a jászberényi gyerekekre?

2017.12.01

Egy ismeretlen férfi fehér BMW-jébe próbált beszállítani két berényi iskolás fiút a napokban. Szerencsére megzavarták a próbálkozó sofőrt, de az esetnek így is óriási visszhangja van a városban és környékén, miután egy aggódó anyuka – figyelmeztető szándékkal – felhívást tett közzé az egyik közösségi oldalon.

Szolnok a néptánc egyik hazai fellegvára évtizedek óta

2017.11.30

10. alkalommal rendezték meg a megyeszékhelyen az Itt-Honi Népzenei- és Néptánctalálkozót.

Bővült a térítésmentes védőoltásban részesülők köre

2017.11.29

Az influenza elleni védőoltás beadása a háziorvostól kérhető.

Szerdától nagyobb, téli terhelésre készül a közútkezelő

2017.11.29

Szerdától beköszönthet a valódi tél, vasárnapig több megyében jelentős mennyiségű hó eshet. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. szerda reggeltől az ország szinte teljes területén hármas téli készültségi fokozatot rendel el.

Az új mentőautók érkezésével javul az ellátás biztonsága Szolnokon

2017.11.28

Két új mentőautót adtak át Szolnokon hétfőn délelőtt, a járművek érkezésével teljesen megújult a Szolnoki Mentőállomás eset és rohamkocsi járműparkja.

Karcagon is működik majd az Anyák háza program

2017.11.28

Jövő év végétől öt Anyák háza működhet az országban; a program célja, hogy a budapesti és a vidéki gyermekkórházakban, gyermekosztályokon a szülő végig beteg gyermeke mellett maradhasson, méltó körülmények között.

Bűnmegelőzési tanácsok az adventi időszakra

2017.11.27

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság az év végi ünnepek közeledtével helyszíni sajtótájékoztatón hívta fel a figyelmet a bűn- és a baleset-megelőzés fontosságára.

Szakmai napot szervezek a jászsági jegyzőknek

2017.11.27

2018. január 1. ismét jelentős változásokat hoz a helyi önkormányzatok életében. Az új évben hatályba lépő legfontosabb jogszabályi rendelkezésekről kaptak a megyei jegyzők tájékoztatást a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal által szervezett szakmai napon.

Sikeres vállalkozásokért című konferenciát rendeztek Törökszentmiklóson

2017.11.25

A 2014-2020-as időszakban a gazdaságfejlesztés került az uniós források felhasználásának a fókuszpontjába, a rendelkezésre álló 12 ezer milliárd forint 60 százaléka ezt szolgálja.

Tiszagyendán rendezték meg az Európai Mézes Reggeli program idei központi rendezvényét

2017.11.24

Bár több mint kétszeresére - évente fejenként 70 dekagrammra - emelkedett az elmúlt években Magyarországon a mézfogyasztás, még mindig lényegesen elmarad az 1,7 kilogrammos európai uniós átlagtól - mondta a földművelésügyi miniszter pénteken a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszagyendán.

A beteg gyerekeken is segíthetnek a szolnoki Adventi Falu látogatói

2017.11.23

Egyetlen nap választ el minket az Adventi Falu megnyitásától, amelyet már nagyon sokan várnak. A város egyik legnépszerűbb rendezvényén estéről-estére megtelik a Kossuth tér, s ezúttal a gyermekek örömére mesevilággal is bővül a látnivalók köre. A részletekről Szalay Ferenc polgármester és Rózsa József, a Szolnoki Sportcentrum vezetője tartott sajtótájékoztatót.

Tornaszobát és modern játszóudvart is kap a megújuló kunszentmártoni bölcsi

2017.12.05

Időkapszulát helyezett el Boldog István országgyűlési képviselő és Wenner-Várkonyi Attila polgármester hétfőn a felújítandó kunszentmártoni bölcsőde udvarán.

Megjelent a Jászsági évkönyv 25. száma

2017.12.03

Az időszaki kiadvány sokkal több, mint adatok, tények gyűjteménye. Emberi sorsok bontakoznak ki belőle, s ez a személyes perspektíva és hangvétel teszi izgalmas olvasmánnyá a kötetet.

Novemberi ülését tartotta Szolnok város közgyűlése

2017.12.02

A képviselők döntöttek számos fontos előterjesztésről, mint például a Temető úti rendelő újjáépítéséről, a Széchenyi körúti rendelő felújításáról, önkormányzati intézmények energetikai korszerűsítéséről.

Ünnepi emlékülés tartottak a Jászberényi Campuson

2017.12.01

100 éves a jászberényi tanítóképzés címmel tartottak emlékülést az Eszterházy Károly Egyetem Jászberényi Campusának Apponyi termében. A tanítóképző centenáriumi ünnepségsorozatának újabb alkalmán Dr. Liptai Kálmán rektor, Dr. Horváth Zita felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár, Dr. Kállai Mária kormánymegbízott és Dr. Varró Bernadett főigazgató köszöntötte a résztvevőket

Több mint 4,6 milliárd forintot kap a Mahart a nyaralóhajózási program megvalósítására

2017.11.30

A megvalósításhoz szükséges feladatok ellátására és a Felső-Tisza-vidék kishajóforgalmát segítő fejlesztések megvalósítására a Mahartot jelölték ki.

Idén is járja Szolnokot a Coop Mikulás

2017.11.30

Idén 11. alkalommal közlekedik Szolnok városában a Coop Mikulás Vonat, amely december 5-én és 6-án járja a várost. S bár hó  valószínűleg nem lesz, de a Mikulás és angyalkái két napig várják a gyermekeket a Kossuth téren, s természetesen az ajándék sem marad el.

Egy tonna élelmiszert osztanak szét Szolnokon

2017.11.29

Péntek délutántól vasárnap estig a Tescónál gyűjtötték a tartós élelmiszereket, melyeket a civil szervezet december 17-én a hozzá beregisztrált közel ötszáz rászoruló családnak oszt ki. Dr. Molnár Beáta, a Contact elnöke szerint megközelítőleg 1000 kg élelmiszert sikerült össze­gyűjteniük.

A 23. Kelet-Nyugat All Star Gálát rendezik meg szombaton

2017.11.28

A közönség internetes szavazatai alapján a Kelet válogatottjának kezdő ötösében helyet kap Kendrick Perry és Vojvoda Dávid a Szolnoki Olaj csapatából, míg az edzők szintén Szolnokról kerülnek ki, Dragan Aleksic és Jakab Máté lesznek.

Korniss Péter fotográfus tárlatvezetése Jászoknak

2017.11.28

Megnyílt a 80 éves Korniss Péter fotográfus életmű-kiállítása a Magyar Nemzeti Galériában (Budavári Palota, C. épület).

Újévköszöntő tánckoncertet ad a Szolnoki Szimfonikus Zenekar

2017.11.27

Hetedik alkalommal köszönti tánckoncerttel az újévet a Szolnoki Szimfonikus Zenekar január 13-án a Tisza-parti város sportcsarnokában, ezúttal a Magyar Állami Népi Együttessel közösen.

A HeatVentors lett Európa legjobb energia startupja

2017.11.27

Újabb magyar startup írta be a nevét a nemzetközi versenyek győztesei közé. A HeatVentors a Budapesten rendezett InnoEnergy PowerUp! döntőjében szerezte meg az első helyet.

Cserkeszőlőn 37 éves szennyvíztelep újul meg

2017.11.25

Nettó 4,6 milliárd forintból fejlesztik Solt, Cserkeszőlő, Heves és Tiszabő csatornahálózatát és szennyvíztisztító telepét – derült ki az uniós közbeszerzések honlapjáról. A Nemzeti Fejlesztési Programiroda által kiírt beruházást az A-Híd Zrt., Híd Zrt., G-Híd Zrt. alkotta konzorcium kivitelezi.

Szuperül érezték magukat a kicsik a robotos közlekedési napon Karcagon

2017.11.24

Robotos közlekedési napot tartott csütörtökön a Városi Sportcsarnokban a Györffy István Katolikus Általános Iskola 1-2. osztályosai számára a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága.

Közeleg a tél - erre figyeljünk!

2017.11.24

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata a téli útüzemeltetési feladatokat az előre meghatározott Téli hóeltakarítási, síkosságmentesítési útüzemeltetési terv alapján végzi. Az előre tervezett útvonalakon fontossági sorrendben végzik a síkosságmentesítést.

Javult a védképesség a Közép-Tiszán

2017.11.23

A KÖTIVIZIG területén közvetlen védbiztonságot veszélyeztető hiányosság továbbra sincs, a fejlesztéseknek és a hatékony fenntartási munkálatoknak köszönhetően mind az ár- és belvízvédelmi művek, mind a vízpótló- és vízszétosztó létesítmények állapota javult az elmúlt egy évben.