Helyi hírek

Holnap újra nagypiac lesz Szolnokon az Agórában

2017.02.11

A Helyi Termékek Vására egy olyan gasztronómiai program, melyet minden hónap második vasárnapján rendeznek meg az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban. 

Szolnokon rendezik a nemzeti értékekről szóló vetélkedő döntőjét

2017.02.07

A vetélkedőre összesen 77 csapat nevezett, így a november 29-i első fordulón több mint 300 fiatal vett részt. Minden járásból a legjobb eredményt elérő csapat jutott be a február 8-i megyei döntőbe, melyben így 7-7 csapat szerepel.

Vagyonvédelmi információs pontot hoztak létre Szolnokon

2017.02.04

A Szolnoki Rendőrkapitányság a népszerű „Házhoz megyünk” program után elindította új vagyonvédelmi programsorozatát Szolnokon.

Virágvásárral csalogatják a tavaszt

2017.02.02

Lassan, nagyon lassan magunk mögött hagyjuk a telet, a hetek óta tartó szokatlan hidegnek is a héten várhatóan vége. Ebben a didergős, szürke időben felüdülés jelenthet színes virágokkal dekorálni otthonunkat vagy irodánkat, s a Valentin nap közeledtével érdemes kedvesünkre is gondolni.

Csak Szolnokon készítik habos töltelékkel az Islert

2017.01.28

A habos isler szolnoki sütemény, és világszerte kuriózumnak számít. Eleinte csak egy helyen lehetett kapni, ám a desszert sikere akkora volt, hogy a helyi és környékbeli cukrászdák egymás után vették fel a kínálatukba. A habos isler híre mára átlépte az országhatárt, és Európa-szerte vannak hódolói a csokis-habos finomságnak. Eljutott már a sütemény Ausztriába, Olaszországba, Franciaországba, Görögországba, sőt, az Egyesült Államokba is.

Kihirdették a karácsonyi rajz és kézműves pályázat eredményét

2017.01.27

Megtartották a karácsonyi rajz és kézműves termék pályázat eredményhirdetését a Megyeházán. A díjakat Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke és Berec Zsolt alelnök adta át. A zsűri tagok közel 130 alkotásból választották ki a nyerteseket. Erős lobbi tevékenységüknek köszönhetően idén is több különdíj talált gazdára, hiszen az eredeti kiírás szerint kategóriánként az első három helyezett díjazása szerepelt a tervek között. 

A zsűritagok már kiválasztották a legjobbakat

2017.01.24

Az eredményhirdetés január 26-án 14.00 órakor lesz a Megyeházán.

Sikeres lett a családi vállalkozás

2017.01.20

Lits Józsefné neve nem ismeretlen a varrodák világában, az ő irányításával lett sikeres vállalat az Euroszol is. Az új, általa igazgatott családi vállalkozás immár Startker néven pénteken nyitotta meg varrodáját az egykori cukorgyár egyik épületében.

Vonzó az altiszti pálya

2017.01.18

Közel nyolcvan középiskolás diák vett részt az MH Altiszti Akadémia Repülő Altiszti Oktatási Osztály nyílt napján, Szolnokon.

Nem bírják a hattyúk a telet

2017.01.16

Pénteken a Zagyvába fagyott bele egy hattyú, szombaton a mezőtúri tűzoltók hoztak ki egyet a Hortobágy-Berettyóból. Előbbi békésen elsétált, az utóbbi azonban nem élte túl a jég fogságát

Sok fejlesztés, sok pályázat vár Martfűre 2017-ben is

2017.01.15

2016-ot lezárva változásokban, kihívásokban és fejlesztésekben is bővelkedő esztendőt tudhat maga mögött Martfű városa. A polgármester szerint a sok pályázatnak, beruházásnak köszönhetően felsorolni is nehéz mennyi munka volt tavaly, és mennyi vár még az idei évben is az önkormányzatra.

A doni katasztrófában elesett hősökre emlékeztek

2017.01.13

A doni áttörésre, a II. világháború magyarok számára legtöbb halálos áldozatot követelő csatájára emlékeztek a szolnoki Tiszai hajósok terén. A hetvennégy évvel ezelőtti katasztrófában több mint százezer magyar katona veszett oda, ez történelmünk legnagyobb veszteségekkel járó ütközete volt.

Alapvető elvárás a a fegyelem és a folyamatos jobbító szándék

2017.01.07

Pénteken évnyitó értekezletet tartott Matuska Zoltán tű. ezredes, megyei igazgató a megyei törzsállománynak, ezen megfogalmazta azokat az elvárásokat, amelyek alapvetően meghatározzák az idei év munkavégzését.

A pónilónak nem lett baja

2017.01.05

Árokba fordult egy utánfutós autó Karcagnál. A jármű egy lovat szállított.

Nagy elismerésben részesült egy martfűi szakács

2016.12.29

Martfű Város Önkormányzatának Képviselő-testülete „Önkormányzati Elismerő Oklevelet” adományozott Rékási Tibor részére a 2016. évi IKA-Kulináris Olimpián Culinary Art (szakács) kategóriában elért bronzérem eredményéért, ezzel kifejezve a város lakosságának tiszteletét és megbecsülését.

Fejlesztési lehetőségek Tiszaderzsen

2017.02.09

A térség fejlesztési lehetőségeiről, önkormányzatok, civilszervezetek és vállalkozások projektjeinek támogatását szolgáló pályázatokról volt szó a Széchenyi Programiroda tiszaderzsi rendezvényén, ahová a térségből mintegy negyven érdeklődő jött el a megújult könyvtárba.

Rehabilitáció kortalanul

2017.02.07

Civil kezdeményezésre szervezték meg azt a példaértékű konferenciát, melyen Szolnok fejlesztő szakemberei találkoztak. A koraszülött fejlesztéstől a látás és mozgássérültek rehabilitációjáig valamennyi terület képviseltette magát a hiánypótló rendezvényen.

Egy jászsági lokálpatrióta Budapesten

2017.02.03

Nagy Győry István nem jászsági születésű. Nagy a valószínűséggel a jászberényi gimnáziumban töltött időszak, a lajosmizsei jegyzői évek hagytak benne olyan mély nyomot, hogy később ő is jásznak vallotta magát.

Konferencia a repülésbiztonságról Szolnokon

2017.01.29

A napokban az MH 86. Szolnok Helikopterbázison is megtartották az éves repülésbiztonsági konferenciát.

Az Agrohíd Ipari Kft. hosszú távra tervez Martfűn

2017.01.28

Új gyártóüzem épült, ezzel együtt új munkahelyek jöttek létre a Tisza Ipartelepen. Az Agrohíd Ipari Kft. látványos, 650 négyzetméteres üzemcsarnoka néhány hónap alatt vált tervből valósággá, megfelelő teret biztosítva a vállalkozás technológiai fejlesztésre és kapacitásbővítésre irányuló további terveinek.

Egy januárban kilakoltatott lakosért gyűjtésbe kezdett a nagyrévi polgármester

2017.01.26

A Tiszazugban nem lett egyszerűbb az élet - Burka István Nagyrév polgármestere, Gál József alpolgármester és Kátainé Jómás Erika képviselő egy a házából kilakoltatott, majd e miatt kórházba került nagyrévi asszonynak kezdtek gyűjtésbe a falu facebook oldalán keresztül.

Felújítják Szolnok egyik patinás iskolaépületét

2017.01.22

Február 15-én adják át teljesen kipakolva, kiürítve a Szegő Gábor Általános Iskolát a kivitelezőnek. Ekkor kezdődik ugyanis az intézmény szeptember 13-ig tartó felújítása.

Kiváló testnevelőket díjaztak

2017.01.20

A Magyar Diáksport Szövetség díjátadó ünnepségén Sárfalvai Péter helyettes államtitkár és Balogh Gábor az MDSZ elnöke Jász-Nagykun-Szolnok Megye legeredményesebb testnevelője kitüntetésben részesítette Török Judit tanárnőt a Széchenyi Gimnázium pedagógusát. Sportszerűségi Fair Play díjjal ismerték el a szolnoki Szegő Gábor (Belvárosi) Általános Iskola testnevelőjének Milusné Orvos Anita munkáját.

Újabb Szabó György kiállítás Szolnokon

2017.01.17

Szabó György szobrászművész már több éve a Művésztelep alkotója és szolnoki léte alatt több izgalmas tárlattal jelentkezett nemcsak a városban, hanem országszerte is. Decemberben Budapesten, és most Szolnokon nyílt meg kiállítása.

Törökszentmiklóson is segítik a munkába állást

2017.01.15

310 420 000 forint összegű támogatást nyert el Törökszentmiklós Helyi Foglalkoztatási együttműködések erősítésére.

Stressz-Stop tréning autóbuszvezetőknek

2017.01.14

Az elmúlt év során együttműködés született a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság és a KMKK Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. között. Ennek célja a tömegközlekedés biztonságosabbá tétele és az áldozattá válás megelőzése az utazások során.

Főhajtás Hanzély Pál emléktáblája előtt

2017.01.09

Hanzély Pál hőstettére emlékeztek azon az ünnepségen, amelyet ma délelőtt tartottak a főhadnagy egykori laktanyájának falán a József Attila-Százados út sarkán elhelyezett emléktáblánál. A hős katonatiszt 90 esztendővel ezelőtt két ember segítségére sietett, akik alatt beszakadt egy kubikgödör jege. A mentőakció sikeres volt, ám a fiatal katona a jeges vízben lelte halálát.

Szolnokon táborozik a magyar férfi vízilabda-válogatott

2017.01.07

Bizonyítási vágy és jó hangulat jellemezte az új szövetségi kapitány, Märcz Tamás első edzését a férfi vízilabda-válogatott élén.

Leégett a tiszavárkonyi alkotóház

2017.01.02

Kigyulladt a népművészeti alkotóház nádteteje Tiszavárkonyban, az Endre király úton, január elsején, éjfél után nem sokkal.

Ünnepi műsorral köszönték meg az idősek munkáját

2016.12.23

Közel négyszázan vettek részt az ünnepségen, amelyen a Magiszter Alapítványi Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Szakgimnázium és Szakközépiskola Fényes Adolf Szolnoki Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziuma tanulói és tanárai léptek fel.