Helyi hírek

Három tucat halfaj a hallépcsőben

2016.10.19

Összegzésként a labor szakemberei megállapították, hogy a hallépcső nem csak vándorlási útvonalként, hanem a halak élőhelyként is funkcionál.

Az idei tanévben is

2016.10.15

Célja, hogy a kisdiákok a balesetek megelőzése érdekében megismerkedjenek a rendőri karjelzésekkel, elsajátítsák a gyalogos közlekedés szabályait, így példát mutathatnak társaiknak. Jelenlétükkel felhívják a közlekedők figyelmét a gyalogos-átkelőhelyek biztonságára is.

Megyei foglalkoztatási paktum Szolnok megyében

2016.10.13

A nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé nyilvánított Jász-Nagykun-Szolnok megyei beruházások vezetőinek és az érintett települési önkormányzatok képviselőinek tartottak szakmai egyeztetést 2016. október 13-án Szolnokon a Megyeházán a megyei foglalkoztatási paktummal kapcsolatban.

Túl a tízezredik látogatón a RepTár

2016.10.10

Alig több mint egy hónappal az átadást követően tízezredik látogatóját fogadta a RepTár. Egy osztálykirándulással érkező törökszentmiklósi diák október ötödikén volt a repülőmúzeum jubileumi vendége. A kis hölgyet és családját szombat délutánra meghívta a RepTár, hogy méltó módon együtt ünnepeljenek. A világhálón is szárnyal Szolnok legifjabb kiállítóhelye. A legnépszerűbb közösségi oldalon már közel tizenháromezren lájkolták a gyűjtemény oldalát.   

Nagy népszerűségnek örvend Szolnokon a kosársport

2016.10.08

A magyar bajnoki címvédés mellett a Magyar Kupa visszahódítása és a minél sikeresebb nemzetközi szereplés a célja a Szolnoki Olaj KK férfi kosárlabdacsapatának az új szezonban.

70 év, mintegy 1000 táncos a szolnoki Tisza Táncegyüttes mérlege

2016.10.05

Egy október 15-én kezdődő és jövő év februárig tartó programsorozattal készül a Tisza Táncegyüttes 70. jubileumára.

Street workout pályát kapott a szolnoki II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola

2016.10.03

A létrehozáshoz az önkormányzat támogatására és a Műszaki Szakképzési Centrum diákjainak keze munkájára is szükség volt.

Az időseket köszöntötték Szolnokon

2016.10.01

Az ENSZ először 1991-ben rendezte meg az idősek világnapját, azóta minden év október 1-jén megemlékezünk a Föld mintegy hatszázmillió lakosáról. Az önkormányzat által az Aba-Novák Kulturális Központban immár hagyományosan megrendezett ünnepségen Szolnok város szépkorú lakosait ünnepelték pénteken délután.

Szupergyors internetet kap Jászberény

2016.09.29

A fejlesztéssel elősegítik a hozzáférést a gyors internethez és a digitális, interaktív televízió szolgáltatáshoz azokon a területeken is, ahol korábban ez nem volt elérhető.

Győzelem a 12. Bicogó Maratonon

2016.09.26

Nem talált legyőzőre a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság dolgozóiból álló, Nyúlgátfutók elnevezésű csapat az elmúlt szombaton megrendezett 12. Bicogó Maraton versenyen, ahol kerékpárral, illetve futva kellett leküzdeni a 43,7 kilométeres távot Szolnok-Doba-Nagykörű-Kőtelek-Tiszasüly útvonalon, részben a tiszai árvízvédelmi töltésen.

Az új tanévben is folytatódik a szünidei gyermekétkeztetés

2016.09.24

Alig zárult le a nyári szünidei gyermekétkeztetés máris elkezdődött a munka az évközi szünidei gyermekétkeztetéssel kapcsolatos tájékoztató levelek és nyilatkozatok elkészítésével és postázásával.

Az Év Rendőre Jász-Nagykun-Szolnok Megyében

2016.09.20

Halmai Ferenc rendőr ezredes vehette át az Év Rendőre elismerést a szolnoki Szigligeti Színházban megrendezett XII. Területi Príma Gálán.

Költözik a tiszaföldvári Tiszazugi Múzeum gyűjteménye

2016.09.19

Barlangászmúzeum nyílik a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Bükkzsércen az önkormányzat és a tiszaföldvári Hajnóczy József Barlangkutató Sportegyesület szervezésében.

Kenderesen gyülekeztek a legjobbak

2016.09.18

Szombaton került megrendezésre, immár ötödik alkalommal a Regionális Szántóverseny.

Szolnokra is megérkezett az új tűzoltóautó

2016.09.16

A járművek kulcsait jelképesen Matuska Zoltán tű. ezredes, megyei igazgató, és Kézay Zsolt, a kőtelki önkéntes tűzoltó egyesület elnöke vette át.

Ingyenes látásellenőrzés és gépjármű átvizsgálás

2016.10.16

Új elemeket is tartalmaz a láthatóság és észlelhetőség fontosságának kihangsúlyozására irányuló tradicionális balesetmegelőzési program, mely keretében térítésmentes szemvizsgálatra, valamint gépjármű átvizsgálásra nyílik lehetőség.

Túrkeve megint megcsinálta!

2016.10.15

Sikerült a túrkevei önkéntesek rendszerbe állító és minősítő gyakorlata.

Városvezetés gyerekszemmel

2016.10.10

Csivitelő gyereksereg töltötte meg hétfőn délelőtt a szolnoki Városháza dísztermét és folyosóit, a több mint hetven negyedikes diák és kísérőik a Kassai Úti Általános Iskolából érkeztek tanáraikkal. A fiatalokat Szalay Ferenc polgármester és Stiegler Beáta, az Általános Igazgatási Osztály vezetője kalauzolta a patinás épület falai között.

Láncolvasás a könyvtárban

2016.10.10

Az olvasásé volt a főszerep a Nagy Könyvtári Beavatás című egy hetes könyvtári napok programjaiban. Míg a Művészeti Szalonban ismert emberek mutatták be kedvenc könyvüket, addig a könyvtár előtt a város tanulói rendeztek különleges flash mobot, ahol természetesen ők is olvastak.

Közgyűlés a RepTárban

2016.10.07

A megye egyetlen regisztrált térségi szintű turisztikai szervezete, az "Alföld Szíve" Turisztikai Egyesület tartotta soros közgyűlését Szolnokon, a RepTárban. 

Alakulatzászlót adományozott Szolnok a II. Különleges Rendeltetésű Ezrednek

2016.10.05

Mindez abból az alkalomból, hogy az ezred 2016. október 4-én felveszi vitéz Bertalan Árpád ejtőernyős őrnagy nevét.

Állásbörze és toborzó nap álláskeresőknek Törökszentmiklóson

2016.10.02

A Törökszentmiklósi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya sikeres, nagy érdeklődéssel kísért rendezvényt tartott a térség álláskeresőinek. A média érdeklődését is felkeltő rendezvényt Rácz Péter hivatalvezető-helyettes nyitotta meg. A több mint 400 meghívottból 252 fő jelentek meg. Az állásbörze keretében 14 munkáltató állásajánlataiból választhattak az érdeklődők.

Mi a gond a Közgép és az Itinera irreális árajánlatával ?

2016.09.30

Ha el akarjuk kerülni a botrányokkal terhelt, rosszul megépített, fapados gyorsforgalmi utak, vagy épp meg sem épülő gyorsforgalmi utak elszaporodását, most kell észnél lennünk!

Kombinált téli vízszint lesz a Tisza-tavon

2016.09.28

A tározó leürítése ezúttal is két ütemben történik meg, a vízszintet a tervek szerint november elsejétől kezdődően 580 centiméterre csökkenti, majd két nap múlva fokozatosan 620 centiméterre emeli az üzemeltető Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság.

Jelesre vizsgáztak a megye rendőrei

2016.09.24

A nyári hónapok alatt immár hagyományosan működő Tisza-tavi Régiós Közbiztonsági Koordinációs Bizottság Tiszafüreden megrendezett záró egyeztetésén  értékelte a turisztikai idényben végrehajtott feladatait.

KRESZ-FESZT Szolnokon is

2016.09.23

Jász-Nagykun-Szolnok megyében, Szolnokon is megrendezték a KRESZ-FESZT elnevezésű országos közlekedésbiztonsági prevenciós programot.

Átadták a szolnoki ügyészség új, négyemeletes irodaházát

2016.09.20

Az 1300 négyzetméteres épület több mint félmilliárd forintból épült meg, s 21. századi körülményeket biztosít az ügyészség ott dolgozó 51 munkatársának.

Szolnokon harcolták ki az EB részvételt a férfi kosarasok

2016.09.19

A magyar férfi kosárlabda-válogatott 63–61-re nyert Macedónia ellen, így hibátlan mérleggel jutott ki az Európa-bajnokságra. A szolnoki közönség méltóképpen megünnepelte a nemzeti csapatot, megható volt, ahogy a játékosokkal együtt teli torokból énekelték a Himnuszt.

Tucatnyian lopták az áramot

2016.09.17

A szolnoki rendőrök az áramszolgáltató munkatársaival közösen több mint egy tucat háznál találtak jogtalan áramvételezést Szolnokon. A cikkhez kapcsolódó videó:

Ha már farok, had virítson! - Plakátragasztás Tiszaújvárosban

2016.09.13

Az ország perverz pártja kifogásolhatta, hogy Tiszaújvárosban leragasztották a plakátjait. Az NVB nagyjából megállapította, hogy nem szabad a párt egyik farkát sem leragasztani